Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beckhamet ki akarták lőni az űrbe

2017.02.03. 20:47

Azt állítja a birtokába került dokumentumok alapján a futballvilág szivárogtatója, a Football Leaks, hogy David Bechamet az űrbe akarta juttatni a futballista sportügynöksége. 

A Beckham imázs- és kereskedelmi jogait birtokló Doyen Sports 2013-ban áll elő a tervvel, hogy a futballista menjen a sztratoszférába. Az amerikai Space Adventures nevű cég vitte volna fel Beckhamet, ha elég pénzt, úgy 500 ezer és 12 millió dollár közötti összeget összekalapoznak rá. 

A Doyen vezetője, Tess O’Sullivan a legnagyobb cégeket kereste meg először az ötlettel, de más szponzorációs modellt is felvázolt maga előtt. Diktátorok pénze is jól jöhetett volna, ezért tett ajánlatot Ilham Aliyev azeri, Nurszultan Nazarbajev kazahsztáni és Ali Bongo Ondimba gaboni elnöknek is. A jelek szerint őket sem tudta meggyőzni, hiszen Beckham még nem járt az űrben.