Natália
1 °C
7 °C

Jézusom, Hazard!

2017.02.03. 09:04

Thierry Henry interjúvolta a chelsea-s Eden Hazardot arról, hogy mi a különbség José Mourinho és az új edzőjük, Antonio Conte között. Adekvát kérdés, Mourinhóval bajnokok lettek, aztán félév múlva már olyan rosszul játszottak, hogy a portugált kirúgták. Újabb fél szezonnal később meg már újra vezetik a PL-t, immár Contéval.

Hazard kifejtette a választ.

A különbség a taktikai felkészültségünk, Conténál több a taktika. Pontosan tudjuk, mit kell tennünk a pályán, hová kell mennem, hová kell menniük a védőknek. Mourinho csak a stratégiai felállást tette rendbe, de azon belül nem dolgoztunk.

Eddig oké, persze kicsit meglepő, hogy a talán legnagyobb taktikai mágusnak tartott Mourinhónál mégiscsak lehet jobban csinálni, de Conte elvégre olasz, ők fedezték fel, hogy a futballban is lehet taktikázni, úgyhogy annyira mégsem nagy csoda.

De Hazard folytatta.

Tudjuk, hogy mit kell csinálnunk, hiszen futballisták vagyunk, de az automatizmusok (Mourinhónál) mások voltak.

És jött a döbbenet:

Már tudjuk, hogy nem mindig a labdáért kell mozognunk, hanem hogy területet nyissunk a többieknek. Azt hiszem, most már megértettem, hogy futballozni nem csak úgy lehet, hogy nálam van a labda. Jó labdát kapni, de néha többet ér elmozogni.

Ha nem lenne teljesen világos, lefordítjuk ezt a szép körülírást: a 26 éves középpályás a futballzsargonban a "vidd el az embert"-ként ismert fordulatról beszél, amire egy ösztönös tehetség nagyjából az óvodaudvaron jön rá, magától.

Eden Hazard
Eden Hazard

Hazardot sokan már három-négy éve extraklasszisnak tartják, olyat is hallottam már, hogy Messivel és Cristiano Ronaldóval emlegették, de ne álltassuk magunkat, Conte sem lesz képes rá, hogy ilyen szintre felhozza őt. A fizikai képességei megvannak hozzá, de az esze hiányzik. Mint kiderült.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?