Szilvia
5 °C
16 °C

Nagy Ádámnak veszélyesebbnek kell lennie a kapura

2017.02.03. 08:28

A Bolognában futballozó magyar válogatott középpályás, Nagy Ádám a Nemzeti Sport pénteki számának adott interjút. Beszélt arról, hogy még nincsen gólja a Serie A-ban, de most már az edzője is azt kéri tőle, hogy többször jusson el többször a kapu elé. 

"Amíg a Fradiban inkább a védősor előtt, úgynevezett hatos poszton játszottam, a Bolognában nyolcas vagyok, följebb futballozom, így természetes, hogy veszélyesebbnek kell lennem. Nyilvánvalóan ez jelentené a fejlődésemben az újabb lépcsőfokot. Hogy Donadoni konkrét példáját is említsem, két hete a Torino ellen kapura lőhettem volna, én azonban inkább passzoltam, megpróbálva ziccert teremteni. Az is lett volna, ha két társamból legalább az egyiket megtalálom labdával" - mondta a lapnak. 

Nagyot azért nem nyomatja, hogy még nem talált be olaszoknál, de dolgozik azon, hogy a kapura veszélyesebb legyen, és ezt látják, értékelik a klubnál. Szerinte a gyors döntéshozatalban és agresszivitásban fejlődött a legtöbbet a Bolognánál, ez az utóbbi alapkövetelmény volt, és taktikai szempontból is kezd érettebb lenni.

A csapatának amúgy nagyon megy, amikor Nagy Ádám is a pályán van a mérkőzéseken: utoljára a Roma tudta verni őket bajnokin Naggyal a kezdőben még november elején, legutóbb a Caglari ellen ikszeltek, méghozzá kettős emberhátrányban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?