Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lehet bármilyen a tél, az MTK bevetette a fűszolárt

94613
2017.02.04. 14:20

A betonfal, a riasztóan drága ülőhelyek és a pornóval avatott kijelzők után megint az MTK új stadionjára figyelünk: a bajnokságban 11., azaz kiesőhelyen álló csapatnál pár napja üzembe helyezték a fűszolárt, ami segít, hogy a fű a rossz időben is egyenletesen nőjön.

Török István üzemeltetési igazgató a klub honlapjának elmondta, hogy a hasznos eszköz javítja a pálya minőségét azzal, hogy lehetővé teszi a fotoszintézist, így a fényszegény időszakokban is jó állapotban tartja a füvet.

„A világon egyedülálló technológiát hozott létre a berendezést gyártó cég.

A gépeik a csúcstechnológiát jelentik, a rendszer energiafogyasztása lényegesen kedvezőbb, mint a korábbi berendezések esetében volt."

A 7,25 milliárdból épült Hidegkuti-stadion ezzel bekerült abba a monitoringrendszerbe, melyben – többek között – már ott van a Mercedes-Benz Aréna, az Anfield Road, a St. James Park, a Stamford Bridge, az Etihad Stadion és az Old Trafford és további számos nagy múltú klub Európából és a világ minden tájáról.

„Ezeknek a létesítményeknek a gyepét folyamatosan ellenőrzik, így a cég mindig naprakész információkkal tud szolgálni arról, hogy a pálya melyik részét kell világítani és mennyi ideig."