Árpád
-2 °C
4 °C

3 piros, nem lesgól, kihagyott büntető: drámai visszavágón kupadöntős a Barca

2017.02.07. 00:00

A Barca 2-1-es madridi győzelme után a visszavágón 1-1-et játszott a Barcelona az Atletico Madriddal, és bejutott a Spanyol Kupa májusi döntőjébe. Egészen dramatikus mérkőzés volt, amin volt a két gólon kívül:

  • 3 piros lap
  • szabályos, de nem megadott Atletcio-gól
  • kihagyott Atletico-büntető

Az első félidő után csoda, hogy a Barca nem volt többgólos hátrányban, sőt még vezett is. Az Atleti sokkal jobban futballozott, ízekre szedte a súlytalan André Gomes-Rakitic-Denis Suarez-középpályát, de kihagyott minden helyzetet, vagy Cillessen kapus védett bravúrral.

Messi egyszer viszont villant, pár csel után remekül lőtt, Moya csak kiütni tudta a labdát, Luis Suarez meg berúgta a 43. percben.

Az események a szünet után, az 57. percben kezdtek felgyorsulni. Aleix Vidal, a Barca cserejobb-bekje már ott toporgott az oldalvonalnál, hogy váltsa Sergi Robertót, amikor az az oldalvonalnál letalpalta Filipe Luist, és második sárgával kiállították.

A csere elmaradt, és az Atletico egy percen belül kihasználta az emberfórt: Griezmann kilépett, kilőtte a bal alsót. Csakhogy a partjelző lest látott, a bíró nem adta meg a gólt. Nem volt les, kétes sem volt, a francia abszolút szabályos pozícióból indulva talált be. Ha nincs a tévedés, nagyon kemény félóra várt volna a Barcelonára.

Tíz perc múlva kiderült, az Atleticónak is van egy Sergi Robertója: Carrasco a Barca-tizenhatosnál csúszott rá Mascheranóra, második sárga, így oda is lett az emberelőny. A belga támadó elcsúszott, de hasonlóan eszetlenül ment oda, mint barcás sorstársa korábban.

Azonos létszámnál újra visszajött a Barca, az Atletico-fölény megszűnt. És Messi akkora szabadrúgást lőtt jó 30 méterről, hogy majdnem feldőlt a kapu, de a labda kipattant a lécről.

Az Atletico nem adta fel, és a 80.-ban rém könnyen egyenlíthetett volna. Piqué csúszott be a tizenhatoson ziccerben ugró Gameirónak, és bár visszahúzta a lábát, hozzért a csatárhoz, aki köszönte, és már esett is a büntetőért. Amihez ő is állt oda, és a felső léc érintésével a tribünre lőtte a labdát.

Két perc telt el, és már megvolt az egyenlítés: Griezmannhoz egy Barca-védő sarkáról került a labda, nagyon okosan passzolt, így Gameiro az üres kapuba belsőzhetett. 1-1, az Atletico egy gólra került a hosszabbítástól.

Az Atletico az emberelőnynél is nagyobb ajándékot kapott a 87., illetve a 90. percben: három percen belül két sárgát adott Jesus Gil bíró Luis Suareznek, őt is kiállította.

De talán ennél is érthetetlenebb volt az 5 perces hosszabbítás, amiben az Atletico négy percen át szögleteket rugdosott, majd Messihez került a labda. Az argentin egyedül indult meg a kapu felé, épp túljutott a félpályán, amikor Filipe Luis egyszerűen eltaposta.

Gil sárgát adott, a kispadnál Luis Enrique Barca-edzőt másodedzője, Unzué fogta le, hogy ne menjen át Diego Simeonéhoz.

A bíró, bár a +5 percből is állt vagy másfelet a játék, többet nem hosszabbított, maradt az 1-1.

A Barcelona 3-2-vel került a május végi döntőbe, ahol az Alavessel vagy a Celta Vigóval játszik. (0-0-ról indulnak szerdán Vitoriában.)

A fináléban biztosan nem lesz Sergi Roberto és Luis Suarez, ott lehet viszont a keddi meccset sárgás eltiltás miatt kihagyó Neymar.

Barca-Atletico viszont sokkal korábban lesz újra, február 26-án, a bajnokságban, azon mindenki játszhat. (Hacsak addig össze nem szednek pár lapot.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?