Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Szalai Ádám: Nem látom, kikből táplálkozhat a magyar válogatott

2017.02.07. 10:07

Szalai Ádám szombaton két gólt rúgott a Hoffenheimben, a csapatba ritkán bekerülő játékos újra jelezte, hogy túl tud lenni a nehézségeken.

Szalai már hét éve játszik a Bundesligában, egy súlyos térdsérülés után egy évet kellett kihagynia, a Schalkénál is küzdős időszaka volt, és a Hannovernél kölcsönben is nehéz időszakot élt át, derül ki a Nemzeti Sportnak adott interjújából.

000 LE7MM

A csatár elmondta, hogy korábban ő is kapott ajánlatokat Ázsiából, nem élt velük, de: „Meghökkenve tapasztalom, amikor kívülállóként elítélik az Ázsiába szerződő játékosokat. Mindenki saját maga hozza meg élete döntését, és később majd elválik, hogy helyes volt-e, vagy sem. Mindenki a saját döntéseiért felelős a szakmájában."

Szalai a magyar futballról is beszélt, az NB I.-et nem ismeri naprakészen, de reméli, hogy olyan változások lesznek ott is, mint a válogatottnál. „Mi, légiósok sem vagyunk túl sokan, az európai topbajnokságokban meg pláne, de ami igazán szomorú, hogy egyetlen húsz-huszonegy éves magyar srác sincs, aki jegyzett külföldi bajnokságban dörömbölne valamelyik csapat ajtaján. Nem látom, kik jönnek majd a mi generációnk kiöregedése után, kikből táplálkozhat a magyar válogatott."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?