Árpád
-2 °C
3 °C

A tisztesség hiánya és a teljesítmény nélkül adott nagy pénzek, ez a magyar foci

2017.02.09. 17:22 Módosítva: 2017-02-11 14:23:54

Leisztinger Tamás, a Diósgyőri VTK tulajdonosa a Magyar Narancsnak adott interjújában beszélt szerepvállalásáról a magyar futballban.

A milliárdos üzletember egészen lesújtó képet festett a magyar fociról. Amikor arról kérdezték, hogy miként értékeli a Diósgyőr megvételét, mint befektetést, így felelt:

Mély depresszió, rengeteg fájdalom. Sok és sokféle céget vezettem már életemben, de olyat még sehol nem tapasztaltam, mint a Diósgyőrnél. Az emberi problémák, a tisztesség hiánya, a teljesítmény nélkül adott nagy pénzek; nagyon kiábrándító.

Az üzletember elmondta azt is, már a 2010-es választások előtt eldöntötte, hogy beszáll a fociba, majd Csányi Sándor győzte meg erről végleg, nem egy politikus. Eleinte a Szombathelyi Haladás megvételén is gondolkodott, de Diósgyőrben szívesebben fogadták (ami nem csoda, hiszen a klub a csőd szélén volt ekkor). Bár azóta bőven lett volna oka, hogy távozzon, de úgy érzi, amikor szerepet vállalt DVTK-nál, akkor egyben felelősséget is vállalt a klubért.

Ami pedig azokat a híreszteléseket illeti, hogy nemrég Mészáros Lőrinc meg akarta volna venni tőle a klubot, Leisztinger szerint minden valóságalapot nélkülöznek.

A diósgyőri kaland természetesen nem csak keserűséget és bánatot hozott a tulajdonosnak, ám a mérleg teljesen egyértelmű:

Vannak különösen jó pillanatok is, de így, ebben az állapotában nem éri meg. Sokba kerül, de a pénzügyeket figyelmen kívül hagyva is nyolc borzalmas pillanatra jut két jó.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?