Ödön
2 °C
11 °C

Megkapta a használatbavételi engedélyt az újpesti stadion

2017.02.10. 19:24

Megkapta a használatbavételi engedélyt az átalakítás után a Szusza Ferenc Stadion, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC otthona. Az erről szóló V. kerületi hivatali döntést az újpesti polgármester, Wintermantel Zsolt osztotta meg Facebook-oldalán.

A dokumentum alapján maga a stadion, valamint a kiszolgáló épületek is megkapták a szükséges engedélyt az átalakítás, illetve felújítás után. A lelátók maximális befogadóképessége 12 670 fő, írja az MTI.

ze István, az UTE elnöke január 31-én az MTI-nek elmondta, elsősorban a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságon múlik, hogy az együttes mikor játszhatja hazai mérkőzéseit ismét a Szusza-stadionban. Hangsúlyozta, hogy a műszaki átadás-átvétel megtörtént, a használatbavételi engedély kiadása után pedig már csak két lépés van hátra: egyrészt az Újpest 1885 Kft.-nek meg kell állapodnia a létesítmény jelenlegi vagyonkezelőjével és üzemeltetőjével, az NSK-val, továbbá az MLSZ-nek jóvá kell hagynia a stadiont élvonalbeli mérkőzések megrendezésére. Gyarmati Eszter, az Újpest FC ügyvezetője aznap úgy nyilatkozott, a használatbavételi engedély hiányzik ahhoz, hogy a csapat visszatérhessen a stadionba, addig továbbra is Kecskeméten játssza hazai meccseit.