Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy legenda hívását nem lehet visszautasítani

2017.02.11. 12:36

A Dinamo Kijev honlapján bemutatkozott Kádár Tamás, a magyar válogatott 26 éves balhátvédje.

Az Európa-bajnokság után nem sikerült váltania, a Lokomotiv Moszkva ugyan kitartóan érdeklődött iránta, de akkor a Lech Poznan nem engedte el. Pontosabban, nem tudtak megegyezni az árban. A Newcastle érdeklődése is felmerült, de semmi konkrétum nem derült ki.

A kijeviek most valószínűleg megadták a lengyelek által kért 2 millió eurót. Az üzlet a DVTK-nak is gyümölcsöző lehet, mert távozásakor szerződésbe foglalták, ha tovább értékesítik, a magyar klub is kap a vételárból.

Kádárt arról beszélt bemutatkozásakor, mekkora ösztönzést jelentett neki, hogy Szerhij Rebrov hívta.

"Nem egyszer beszéltünk, a csapatában akart látni, nincs ennél fontosabb"

- jelentette ki Kádár.

images
Fotó: cdynamo.kiev.ua

Rebrov abban a Dinamo Kijevben szerepelt, amelyik 1999-ben a négy közé jutott a Bajnokok Ligájában. Sevcsenko volt a csatártársa akkor is, amikor két évvel korábban átgázoltak a Barcelonán a Camp Nou-ban, és 4-0-ra verték Louis van Gaal csapatát. (Sevcsenkor triplája mellett az övé volt a negyedik találat.) Amikor elment Ukrajnából, a Tottenham és a West Ham játékosa volt.

Kádár kiemelte, hogy szeret a védelem közepén játszani, bár a Lechnél és a válogatottban is a védelem bal oldalán kapott helyet.

Kádárral együtt már öten (Nagy, Korhut, Bese, Lang) kerültek jobb klubhoz az Eb után, vagyis egyre inkább átértékelődik - Dzsudzsák Balázs szokott emiatt panaszkodni -, hogy nem kellettek Európában a magyar játékosok.