Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gólfesztivált rendezett a Barcelona az Alavesnél

2017.02.11. 19:17

Az FC Barcelona alaposan beleverte az Alavesbe, hogy ki az úr a háznál. A hatgólos zakót valószínűleg nem felejtik el a hazaiak a Spanyol Kupa május végén rendezett döntőjéig, amikor legközelebb találkoznak a katalánokkal.

Mivel a Barcelona két mérkőzéssel többet játszva is egy pontos hátrányban voltak a bajnokságban a Madriddal szemben, így csak a győzelem volt elfogadható eredmény a középmezőnyhöz tartozó Alaves ellen.

Lionel Messi vágja át magát két Alaves-játékos közt
Lionel Messi vágja át magát két Alaves-játékos közt
Fotó: Cesar Manso / AFP

A vendégeknek a 37. percig kellett várniuk az első gólra, majd alig 3 percre rá Neymar góljával lényegében el is dőlt a mérkőzés.

Suarez gólja szép összjáték végén született, bár enyhén lesgyanús volt (0-1).

Aztán az Alaves kapusa és védője valahogy csak odaszerencsétlenkedte a labdát Neymarnak, aki köszönte szépen (0-2).

A második félidőben elmaradt a feltámadás, helyette Messi az 59. percben megsemmisítő köténygólt lőtt az Alaves kapusának (0-3).

A 63. percben a hazaiaknál játszó Alexis egy merész becsúszással megakadályozta, hogy Messi újabb gólt szerezzen, de ez csak azon az áron sikerült, hogy maga rúgta be a labdát a kapuba (0-4).

Alig két perc telt el, és jött Rakitic, aki a tizenhatoson belül elé kerülő labdát szépen beverte a hosszú felső sarokba (0-5).

Alig két perc telt el, és jött Suarez, aki a tizenhatoson belül elé kerülő labdát szépen beverte a kapu közepébe (0-6).

Nyolc perc alatt rúgott négyet a Barca, a középkezdésekre is alig jutott idő.

A meccset ezek után akár le is fújhatta volna a játékvezető, de sajnos nem tette, így a végén még Aleix Vidal elszenvedett egy ritka csúnya sérülést.