Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kézzel ütött gól és elmaradt kiállítás segítette az Arsenalt

2017.02.11. 16:06

Az angol bajnokság szombat kora délutáni mérkőzésén a dobogós helyezésben reménykedő, sőt titokban talán még a bajnoki címről sem teljesen lemondó Arsenal, a bennmaradásért küzdő Hull City csapatát fogadta.

A vendégek a meccs előtt a 18. helyen, azaz kiesőhelyen álltak, ugyanakkor Marco Silva edző januári érkezése óta csodát tett csapattal. Az Hull az elmúlt négy mérkőzésén a Bournemouth, a Chelsea, a Manchester United és a Liverpool ellen játszott, és szerzett 7 pontot, két győzelemmel és egy döntetlennel, mindössze egy vereség mellett. Wenger csapatának komoly figyelmeztetőjel lehetett, hogy hiába a helyezések közti ordító különbség, a ellenfelük várta jobb formában a meccset.

Amiről sok szépet és jót el lehetne mondani, hullámzó játék, nagy helyzetek, némi dulakodás, szóval minden, ami egy jó angol bajnokihoz kell, csakhogy már megint nem emiatt fogunk emlékezni a meccsre, hanem a játékvezetés miatt.

A 2016-os szezonban a világ legjobb bírójának választott Mark Clattenburg ugyanis két borzasztóan rossz döntéssel segítette az Arsenalt. Az első félidőben szó nélkül megadta Sanches gólját, noha a chilei játékos kézzel ütötte a labdát a kapuba, majd a második félidőben elfelejtette kiállítani a magányosan kitörő Markovicot gólhelyzetben elgázoló Gibbset.

Bár elméletileg lehetne rajta vitatkozni, hogy Sanchez nem szándékosan ütött a labdába, de mivel a felemelt karjáról pattant a kapuba a labda, ez teljesen egyértelműen kezezés volt, bármi is járt közben a fejében. A mérkőzést követően aztán kiderült, hogy Clattenburg és a segítői egyszerűen nem látták, hogy mi történt, a Squawka híre szerint a bíró utólag elnézést kért a Hull játékosaitól.

Sanches 34. percben lőtt gólját ráadásul csak a 90. percben sikerült megtoldania az Arsenalnak egy megnyugtató másodikkal, így a Hull City különösen csalódott lehet a játékvezető tevékenysége miatt.

A sors iróniája, hogy a 2-0-ás végeredményt beállító találat egy olyan büntetőből született, ami előtt Sam Clucas kézzel hárított egy kapuba tartó fejest, amiért ki is állították. Azaz a Hull City kárára sikerült mind a kezezést észrevenni, mind a jogos piros lapot kiosztani Clattenburgnek.

Sanches gólja kapcsán persze a teljes helyi sportsajtó elkezdett ismét kórusban videobírózni, ami teljesen érthető, bár az angol játékvezetők teljesítményét figyelve náluk valószínűleg még a videó is hülye lenne.