Hedvig
4 °C
15 °C
222 886 szavazat
277 142 szavazat

Ancelotti meghökkentette a sajtót, Dárdai vár rá

2017.02.12. 10:04

Folytatódott a Hertha BSC rossz sorozata, sorrendben kilencedik meccsét is elveszítette a Schalke ellen, szombat este 2-0-ra kaptak ki a berliniek.

Dárdai Pál csapata előtt volt az első helyzet, de aztán érződött, hogy nincs meg az a frissesség a csapatában, amelyik egy ilyen meccs megnyeréséhez kellene.

Burgstaller és Goretzka találataira nem volt válasz, bár volt helyzete a Herthának.

"Egy pozitívumot tudok kiemelni, a helyzeteinket, de sajnos most kimaradtak" - magyarázta a vereség után a 40 éves magyar edző.

A Herthának kell az egész ligában a legkevesebb helyzet egy gólhoz, Gelsenkirchenben azonban nem volt szerencséjük.

"A Bayern ellen több kell, most tudunk pihenni, a jövő héten javulhatunk" - összegzett Dárdai.

A müncheniek sem játszottak jól, de Vidal és Robben utolsó perces és az utáni góljai a győzelmet jelentették Ingolstadtban. Ancelotti meglepő nyilatkozatot tett a meccs után, amikor azt mondta, nem kell javulniuk az Arsenal ellen. A BL-ben a bajorok Londonba látogatnak a jövő héten.

De ami igazán kiborította a német sajtót, az a mondata volt: "pontosan így akarom legyőzni az Arsenalt."

A Bayern München ugyanis dinamika, tempó, kreativitás nélkül játszott, a játéka inkább nyűglődés volt, az olasz edző mégis szupernek nevezte. Annyi szólhat mondjuk a mentségére, hogy az Ingolstadt a játék tördelésével egyszer már sikert ért el, és a Lipcsét megverte.

A már több mint két éve vezetőedző Dárdai egy nagy csapat elleni győzelem hiányzik a karrierjéből, akár pótolhatja majd az Olimpiai Stadionban.