Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy titkos lista, mire készülnek Lipcsében

2017.02.17. 08:21 Módosítva: 2017-02-17 08:27:08

Két legutóbbi meccsét ugyan elveszítette az RB Leipzig, még így is 7 pont az előnye a Bundesliga harmadik helyét elfoglaló Frankfurttal szemben. Mivel kézzel fogható közelségben van a nemzetközi kupaszereplés, természetesen vannak erősítési tervei a keletnémet klubnak. Ezek még titkosak, de a Sport Bild megszerezte a listát.

A Herthából például szívesen elvinnék a jobb szélen védőként és szélsőként is egyaránt bevethető Mitch Weisert. Akire azt mondta Dárdai Pál, nagyon szeretné, ha minél gyorsabban visszatérne, mert akkor tavasszal eredményesebbek lehetnének.

A wolfsburgi Arnold vagy a Hoffenheim-középpályás Amiri is a kiszemeltek között van, de bennünket persze sokkal jobban érdekel, hogy két kapus a lipcseiek célkeresztjében áll. Az egyik Timo Horn, a másik Bernd Leno.

A leverkuseni Lenóról megemlítik, hogy az érdeklődés valójában már nem is újdonság, a neve korábban is felmerült már: 18 millióba kerülne. Ekkora összeget nem kellene fizetni a kölni Hornért is, de mint tudjuk, Lipcsében a pénz egyébként sem akadály.

A magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter jelenleg az RB kapusa, már korábban is felmerültek hasonló jellegű hírek, hogy a nagy célokhoz jobb kapusra van szükség.

Eddig jól sikerült függetlenítenie magát a pletykáktól - nyilván nem lehet könnyű feladat -, és az edzők bizalma sem ingott meg benne.

Ősszel pontokat hozott csapatának, Leverkusenben tizenegyest fogott, úgy érezte decemberi interjúnkban, hogy ötöt legalább köszönhetnek neki illetve a bravúrjainak. A két februári vereségnél sem voltak meccset befolyásoló hibái.