Alajos, Leila
20 °C
36 °C

Dárdai Herthája a 96. percben bukta a győzelmet a Bayern ellen

2017.02.18. 17:30

Dárdai Pál Herthája a német bajnokságot vezető Bayern Münchent fogadta szombat délután, ami hét közben az Arsenalt küldte haza 5-1-gyel a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén. 

Elég komoly tempóban kezdtek a csapatok, az első három percben mindkét oldalon voltak lehetőségek, aztán kicsit megnyugodtak a kedélyek, de Dárdai csapata uralta a meccset, jó tempóban játszottak, és a lehetőségeik is megvoltak. 

Aztán a 23. percben a vezetést is megszerezte a Hertha, igaz, kellett ehhez a Bayern-játékosok asszisztálása is. Egy bal oldali szabadrúgás után Vedad Ibisevic nyúlt bele a labdába két vendégjátékos között, Neuernek reagálni se nagyon volt ideje. A Hertha-támadónak nagyon kellett már ez a gól, mert legutóbb még novemberben volt eredményes. 

A folytatásban rákapcsolt a Bayern, de a Hertha nagyon szervezetten védekezett, amikor kitámadtak, akkor is gyorsan rendeződtek vissza. A Bayern kapujáig már egyre ritkábban jutottak el, de aztán a 37. percben ismét a betaláltak egy szöglet után, Ibisevic gólját azonban les miatt jogosan nem adták meg. Azt viszont megint megmutatta a helyzet, hogy a vendégeknek gondot okoznak a pontrúgások. 

A második félidő is egy Ibisevic-lehetőséggel indult, egy laposan belőtt labdát tett kapura a bosnyák csatár, a lövés nem sokkal kerülte el a rövid alsót. Benne volt a Hertha játékában, hogy még egy gólt szereznek, mert a kontráik nagyon veszélyesek voltak. A Bayern-edző Carlo Ancelotti is érezte, hogy változtatni kell, a 60. percben kettőt cserélt: jött Robert Lewandowski és Xabi Alonso. 

Sokat nem változott a kép, mert a Bayern-fölény megvolt továbbra is, viszont néhány gyenge lövésen túl igazán komoly lehetőséget nem tudtak kidolgozni, és az utolsó percekben már csak ötlettelen beívelésékre futotta.  A Hertha is kezdett elkészülni az erejével, de nem volt még vége.

Öt perc hosszabbítás jött, ami alatt Dárdai Pál két cserét is ellőtt, úgyhogy még az öt percre is rátett a játékvezető. A 96. percben a tizenhatos mellől szabadrúgást végezhetett el a Bayern, és a kipattanó után a csereként beállt Lewandowski közelről egyenlíteni tudott, így 1-1 lett a vége. 

Az egyenlítő gól után kisebb dulakodás alakult ki, a játékvezető pedig lefújta a meccset, vagyis másodperceken múlt, hogy Dárdainak edzőként meglegyen az első győzelme a Bayern ellen. 

Szalai Ádám a 65. percben, csereként állt be a Hoffenheimbe, gólt nem szerzett a Darmstadt ellen, de csapata így is nyert 2-0-ra. 

Bundesliga, 21. forduló:

Borussia Dortmund-VfL Wolfsburg 3-0 (1-0)

Eintracht Frankfurt-Ingolstadt 0-2 (0-1)

Hertha BSC-Bayern München 1-1 (1-0)

Hoffenheim-Darmstadt 2-0 (0-0)

FSV Mainz-Werder Bremen 0-2 (0-2)

pénteken játszották:

Augsburg-Bayer Leverkusen 1-3 (0-2)