Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Wenger nem az ötödosztályú klubtól, a műfűtől retteg

2017.02.20. 11:17

Az Arsenal a Bayern München elleni 5-1-es Bajnokok Ligája-vereséggel hatalmasat bukott, ennél már csak az lenne nagyobb szégyen, ha az ötödosztályú Sutton kiejtené az FA-kupából. Arséne Wenger tart is a meccstől.

A nagycsapatok leginkább arra szoktak panaszkodni, hogy az alsóbb osztályú klubok pályái annyira rossz állapotban vannak, hogy nem tudnak rajta rendesen futballozni. A Suttonnál rendben van a pálya, csak az az Arsenal baja, hogy műfüves.

Amikor Wengert megkérdezték, hogy mit tart a legnagyobb veszélynek,ezt válaszolta: „Először is a pályát. Másodsorban az elszántságukat, harmadsorban pedig azt, hogy mi még nem vagyunk készen egy nagy csatára, és tudat alatt arra gondolunk, hogy ők csak egy ligán kívüli csapat."

Wenger elmondta, hogy ugyan gyakoroltak műfüvön, de az nem sokat ért, mert az ő pályájuk száraz volt, a Sutton pedig rendszerint nedvessé teszi a sajátját, hogy gyorsabban mozogjon a labda. A játékosok viszont önkéntelenül is lassíthatnak, mert csúszkálva nem könnyű védekezni.

A Sutton menedzsere, Paul Doswell, aki ráadásul a pályát is építtette, azt mondta, nincs sok esélyük az Arsenal ellen, esetleg akkor nyerhetnének, ha Wenger U23-asokat nevezne. Már döntetlen, és az újrameccs az Emirates-ben is óriási siker lenne.