Judit
3 °C
7 °C

Ibra találkozott az emberrel, aki megváltoztatta a játékát

2017.02.21. 10:17 Módosítva: 2017-02-21 11:08:32

Instagramra posztolt Zlatan Ibrahimovic, a fotó egy régi főnökével készült, és a svéd azt írta alá: "Az ember, aki megváltoztatta a játékomat".

Nem szükséges a név, Fabio Capellót, a világ egyik leghíresebb futballedzőjét nem nehéz felismerni. Két évig dolgoztak együtt, a Juventusnál 2004 és 2006 között, és nyertek két Scudettót. (Amiket aztán később hivatalosan elvettek a klubtól.)

Capello korábban sokat mesélt a fiatal Ibrahimovicról, akit 22 évesen igazolt át az Ajaxtól, és még meglehetősen kiforratlan volt.

Kezdetben csak a kapu mögötti tornaterem ablakait rugdosta ki. 46-os lába volt, na meg nem kis felépítése. Fejelni sem tudott, de gyakorlatról gyakorlatra felfejlődött. Van Basten-dvd-ket nézettem vele.

Életrajzi könyvében Zlatan is beszélt a közös évekről, Capello volt az, aki megtanította kihasználni a helyzeteit.

The person who changed my game Fabio Capello

IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) által megosztott bejegyzés,

"Kivitt a pályára egy rakat labdával, az volt a feladatom, hogy berúgjam a kapuba. Kapus nem volt, az üres kapura kellett rugdosnom."

Talán ennek is köszönheti, hogy érett éveire, pláne mára a világon senki nem használja ki nála jobban a ziccereit. A ManUnitednél már 24 gólt lőtt a szezonban 35 évesen, az utóbbi másfél évben annyiszor talált be, mint Messi vagy Cristiano Ronaldo. Legutóbbi meccsén is nagyon ügyes volt, átvétel nélkül, csak egyszer ért a labdához, győztes gól lett belőle.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?