Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

10 perc alatt kettőt kapott a Real Valenciában, veszített

2017.02.22. 19:02

A decemberben, a Klub-vb kötelezettsége miatt elhalasztott bajnokiját pótolta be a Real Madrid szerdán Valenciában.

Zidane csapata támadott az első tíz percben, de két kontrából bekapott két gólt, ez volt a Valencia első két kapura lövése.

Az 5. percben a Juvéből a West Hambe, a West Hamből a Valenciába száműzött Zaza fordult le mesterien Varane-ról, és zúdította a labdát a kapu jobb oldalába.

Öt perc sem telt el, Varane középpályás labdavesztése után Zaza Nanit ugratta, aki a Celtától januárban kirúgott Orellana elé tálalt: a csatár Navas kapus lába között a kapuba lőtt, 2-0.

Még öt perc múlva a Barcától kölcsön kapott Munir berúghatta volna a 3-0-át, de ezt már blokkolták a védők, a labda fölé ment.

Ezután jött a Real első helyzete, Ronaldo keresztbe rúgott labdáját James nullszögből valahogy rátette, de a vonalról mentettek a védők. Utána Benzema lőtte meg a bal felsőt messziről, de Diego Alves kiszedte valahogy.

A 44.-ig tartotta magát a Valencia, a Real támadásai akkor értek be: Cristiano Ronaldo nagy gólt fejelt nem közelről, 2-1 volt a szünetben.

A második félidőt végigtámadta a Real Madrid, de kaput nem igazán talált, legalábbis Alves egyetlen bravúrjára sem emlékezhetünk. A Valenciának két jó kontrája volt, mindkettő sima büntetővel végződött, de Bengoechea bíró szerint egyik sem volt az, nem fújta be.

Végül nem is számított, a Valencia kihúzta, 2-1-re legyőzte a Realt.

Ronaldóék így is vezetik 1 ponttal a bajnokságot, ráadásul eggyel kevesebb meccset játszottak, a Celta Vigo elleni, idegenbeli meccsük maradt el pár hete.

A Valencia 14. a bajnokságban, immár 8 ponttal a kiesőzóna fölött.