Ödön
1 °C
11 °C

100 helyett 190 milliárdba kerül az új Puskás Stadion

2017.02.23. 14:49

A csütörtöki kormányinfón közölte Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy jövőre meg kell kezdeni az új Puskás Stadion építését, hogy az 2019-re el is készülhessen. Ezért a napokban a már lezárult közbeszerzési eljárás végeredményét is kihirdetik majd. Mintegy mellékesen azt is hozzátette, hogy a beruházás bruttó 190 milliárd forintba kerül majd.

Az összeg már csak azért is érdekes, mert legutóbb 2015-ben Fürjes Balázs, aki mostanra a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központját vezeti, még arról beszélt , hogy visszafogottabb tervek készültek a stadionra, hogy tudják tartani a 100 milliárdos költségkeretet.

Hogy az azóta eltelt nagyjából másfél évben mitől nőtt majdnem kétszeresére a Puskásra szánt összeg, azt egyelőre nem tudni, de hasonló költségnövekedést tapasztalhatunk a nyári vizes vb és az olimpiai pályázat kapcsán is.

A 24.hu úgy tudja, hogy a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja korábban 60-70 milliárdos plusz támogatást kért a kormánytól a projektre, ezt viszont a budapesti olimpia rendezéséről szóló népszavazási aláírásgyűjtés alatt elutasították, most viszont mégis megkaphatták.

A Puskás Stadionban a 2020-es Európa-bajnokságon három csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt garantáltan rendeznek majd, de ennél több mérkőzés is lehet majd Budapesten. Ha Magyarország kijut a tornára, akkor két hazai meccse biztosan lesz a Puskásban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?