Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Paul Scholes megmondja, hova menjen Rooney

2017.02.23. 12:03

Elég sok a bizonytalanság mostanában Wayne Rooney körül. Ha éppen egészséges, akkor is többnyire a kispadon kap helyet, de ha játszik, akkor sem mutatja a régebbi formáját. Könnyen lehet, hogy rövidesen elhagyja a Manchester Unitedet. Ennek kapcsán kérdezték Paul Scholest, a klub korábbi legendás játékosát.

Az egykori válogatott futballista a BT Sportnak elmondta, szerinte még korai lenne Rooney-t temetni, de tény, Rooney minden héten játszani szeretne, és a nélkülözés miatt könnyen lehet, hogy elszerződik.

Scholes elmondta, szerinte Rooney elsősorban a családja miatt nem fog Kínába szerződni, sokkal jobb lenne neki, ha az MLS-ben folytatná.

„Sajnálnám, ha elmenne, de ha így történik, akkor elsősorban a családja miatt fog Amerika mellett dönteni. Ott már Steven Gerrard vagy David Beckham is karriert tudott építeni. Sokkal jobbak az életkörülmények, egyszóval sokkal jobb választás lenne a Major Soccer League.”

Megszólalt az ügyben Michael Owen is. Az egykori liverpooli játékos szerint pedig éppen hogy Kína lenne a legjobb: „31 éves, még bőven van ideje játszani. Kínában most nagyon beindult az élet. Nem mellékesen még a Manchester United is tudna rajta egy csomó pénzt keresni.”

Rooney ebben az idényben 17 bajnokin lépett pályára, és két gólt rúgott. Átlagban 54 percet töltött a pályán, és 5 gólpasszt adott. 2005 óta csak a tavalyi idénye volt olyan, amikor 11 gólnál kevesebbet rúgott.