Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Olaszt olaszra cserél a Leicester City

2017.02.24. 10:54

Hiába a bajnoki cím tavaly, Claudio Ranierit kirúgta a Leicester City, mert 1 pontra vannak a kiesőhelytől, és idén még mindig nem lőttek gólt a Premier League-ben. A szerdai, sevillai 2-1-es vereség még biztató is a BL-visszavágóra, de ez sem mentette meg az edzőt, sőt, a kilátástalan játékukat látva inkább arra ösztönözhette a klubtulajt, hogy egy új emberrel biztosan lenne esély a továbbjutásra.

A hétvégi, Liverpool elleni hazai bajnokira Ranieri eddigi segítői, Craig Shakespeare and Mike Stowell veszi át a csapatot, majd a brit sajtó egybehangzó jóslata szerint érkezik Roberto Mancini.

2001-ben ő öt meccset játszott is a Leicesterben, mielőtt visszavonult, majd Angliában a Manchester Citynél csinált karriert, megnyerte a 2011-12-es bajnokságot, menedzserként.

Utána a Galatasarayt, majd ismét az Intert vette át, de egy szűk szezon és a következő előszezon után, múlt nyár végén kirúgták.

52 éves, a leicesteri munka ideális visszatérés lehetne neki a Premier League-be, kérdés, vállalja-e a kihívást, ugyanis eddig mindig topcsapatokat edzett. Az volt élete első klubja is edzőként, a Fiorentina, amivel az első harmadszezonjában, 2001 tavaszán - emiatt hagyta ott a Leicestert - még Olasz Kupát nyert, majd 2002 januárjában, amikor már kiesőhelyen voltak, lemondott, és az idény végén a Fiorentina kiesett. Súlyos anyagi gondjai voltak a klubnak, be is csődöltek, vagyis nem egyszerű kiesés volt.

Az angol hírek szerint a thaiföldi tulajdonos már felvette a kapcsolatot Mancinivel, döntés gyorsan várható. Ha nem vállalja, felmerülhet a nagy angliai beugró, Guus Hiddink neve, a fogadóirodáknál egy sor másik edzőre is lehet tenni, de Mancini egyértelmű favorit.