Sára, Márió
-4 °C
4 °C

Dárdai: Még nem vagyunk kint a gödörből, de már mászunk fel

2017.02.27. 09:52

A Hertha BSC szombaton fontos meccset nyert, 2-0-ra verte az Eintracht Frankfurtot, amit ezzel meg is előzött. Dárdai Pál csapata újra jó eséllyel pályázik arra, hogy európai kupában indulhasson.

2017 nem indult jól a Herthának, a Bundesliga harmadik helyéről visszacsúszott a hatodikra, a legutóbbi hét meccséből csak kettőt tudott megnyerni, a bajnokság második legrosszabb csapata volt ezzel.

000 M19GI

A hétvégi győzelemmel a Hertha már az ötödik, 37 pontos, a negyedik Hoffenheim is csak egy pontra van tőle, a hetedik Köln pedig mínusz négyre. Még a Bajnokok Ligájáért is harcban lehet, de az Európa Liga szinte biztosnak tűnik.

„Még nem vagyunk kint a gödörből, de már felfelé mászunk. Most jönnek a legfontosabb hetek. Mi topcsapat vagyunk az öltözőben, topcsapat vagyunk az edzéseken és a napi munkában, de a Bundesligában még nem" – idézte Dárdait a Bild.

Az edző elmondta, a Frankfurt ellen az első félidőben bénultan játszottak. „A szünetben leszidtam őket, aztán a végén elhoztuk az első nagy pontokat, mióta én vagyok itt a vezetőedző. Mi még sohasem tettünk ilyet."