Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rejtélyes betegség miatt sokáig nem játszhat a vb-hős

2017.02.28. 09:27

A 2014-es világbajnoki címet eldöntő Mario Götze 2017-ben még csak 24 percet futballozott tétmeccsen. A Borussia Dortmund játékos izmaival van probléma, de eddig nem tudták, hogy miből ered ez a sérülése. A klub orvosai most megtalálták a megoldást, anyagcserezavar áll a háttérben.

„A vizsgálatok kimutatták az anyagcserezavart, ami miatt muszáj Mario Götzét felmenteni az edzések alól' – áll a klub közleményében.

000 GY1HU

Mindenki a játékos gyors felépülésében bízik, de a Dortmund sportigazgatója, Hans-Joachim Watzke szerint sokáig eltarthat Götze kezelése és visszatérése.

A Bild megpróbálta kideríteni, hogy milyen anyagcserezavara lehet a játékosnak. A lapnak nyilatkozó orvos, Ralf Ohrmann sem tudott pontos választ adni, legvalószínűbbnek azt tartja, hogy a németek két százalékánál jelenlevő izombetegségben, általános miopátiában szenved Götze is. Terhelés hatására hamarabb jelentkezik izomfájdalom, görcs és izomveszteség.