Gizella
9 °C
14 °C

A DK beperli az összes futballakadémiát

2017.03.01. 13:34 Módosítva: 2017.03.01. 13:37

A Demokratikus Koalíció a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány után újabb 30 futballakadémia ellen indít pert, hogy kiderítsék, mire költötték a tao-pénzeket – közölte az MTI-vel szerdán a párt alelnöke.

Varju László indoklásként emlékeztetett: pártjuk jogerősen megnyerte az alapítvány ellen indított perét, ezért pár héten belül kiderül, hogy mire költötte a klub a hozzájuk befolyt több milliárd forintnyi tao-pénzt. A független képviselő úgy fogalmazott: bár a felcsúti egyesület „az ország legnagyobb tao-temetője”, több más klub is milliárdokat kapott ezen a rendszeren keresztül.

A most indított pereknek nagy szerepük lesz abban, hogy a Fidesznek 2018 után el kelljen számolnia „a korrupció melegágyaként működő” támogatási rendszerrel – jelentette ki.

Arra is kitért, hogy a Fidesz a tao-rendszer meghosszabbítását kezdeményezte az EU-nál, de a Demokratikus Koalíció arra fogja kérni az Európai Bizottságot, hogy erre ne adjon engedélyt. Ezeket a pénzeket kórházfejlesztésekre, valamint az orvosok és ápolók béremelésére kellene fordítani – jelentette ki Varju László.