Adél
-1 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Senki nem tett többet a Hertháért, mint Dárdai

2017.03.16. 18:45

Szinte senki nem tett olyan sokat a klubért a közelmúltban, mint Dárdai Pál - olvasható a Hertha BSC-nek csütörtökön, a magyar labdarúgóedző 41. születésnapján közzétett köszöntőjében.

"A kék-fehér mezt 1997-től viselte, vagyis több mint két évtizede tartozik ugyanahhoz a csapathoz, ez abszolút kivételnek számít a mai professzionális labdarúgás világában. A Hertha BSC szívből gratulál Dárdai Pálnak születésnapja alkalmából, minden jót, sok szerencsét és sikert kívánunk neki" - írják, és magyarul is gratuláltak Dárdainak. 

A Berliner Zeitung című napilap felidézte, hogy Dárdai 1999-ben visszautasította a Bayern München ajánlatát. A bajorok elnöke, Uli Hoeness éppen akkor beszélt telefonon a játékos feleségével, amikor Dárdai a szomszéd szobában Hoeness testvérével, a berliniek vezérigazgatójaként dolgozó Dieterrel tárgyalt.

"Éppen lejárt a szerződésem, és volt néhány ajánlatom, de szerettem volna itt maradni, mert mindig izgalmas volt a Herthában játszani" - emlékezett vissza Dárdai.

Edzőként 2015-ben megmentette a csapatot a kieséstől, a berliniek kedvéért a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjáról is lemondott. A következő idényben hetedik lett a Hertha, jelenleg pedig az ötödik helyen áll, mindössze két ponttal lemaradva a Bajnokok Ligája-részvételre jogosító pozíciótól.

(MTI)