Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Nézzék csak, a Realnak is van Messije

2017.04.06. 12:21

Még két éve sincs, hogy bemutatkozhatott a Real Madridban Lucas Vazquez, bár a klub nevelése, de 23 éves koráig csak a B-ben játszhatott, majd egy szezonra kölcsönadták az Espanyolnak. 2015 nyarán hozta vissza Rafa Benítez, és kezdte el játszani. Gyorsan feltűnt, hogy elég jóban van a labdával.

Tudja azt, amit napjaink szupergyors futballjában már csak nagyon nagyon kevesen: egy az egyben megverni az embert. Benítezt félév után kirúgták a Realtól, de utódja, Zidane is észrevette, sok van a srácban, megtartotta a keretben. Sajnos kezdő nála sem lett, nincs könnyű dolga, mert Gareth Bale-t kellene kiszorítania a jobb, vagy Cristiano Ronaldót a bal szélről.

Amikor viszont pihennek, kezdhet, így volt ez szerdán Leganesben, ahol újra megmutatta, cselekben nem igazán van lemaradva a barcás Messitől sem. A meccs hajrájában indult meg, két dekázással verte meg az első védőt, a másodikat megkerülte, és máris csak a kapussal találta magát szemben. Itt akadt meg a dolog, túl sokáig gondolkozott, és Herrerin kapus eltalálta az irányt, védte a lövését.

Kijött, hogy a bal szél lenne neki a legjobb poszt, mivel jobb lábas, ennél a ziccerénél vagy ellövi jobb külsővel a labdát, ami azért még a legjobbaknak sem könnyű ilyen helyzetben, vagy kifordítja a jobbost, ami ugye már nem a természetes mozgása. Emiatt nem tudta berúgni belsővel.

Mindenesetre a szóló zseniális volt, azon meg, hogy kihagyta, nem múlt semmi, 4-2-re vezettek, hab lett volna a tortán.

Volt azért, amikor betalált, 173 centije ellenére nagy fejesgólja is van már, és az idő neki dolgozik: C. Ronaldo már 32 éves, sokáig már nem fog az alapvonal mellett szaladozni. A nyáron a Premier League-ből biztosan bejelentkeznek érte, de nagy hiba lenne elengedni.