Ágnes
-1 °C
2 °C

Húzta volna az időt a kapus, borzasztó vége lett

2017.04.10. 09:07

Mondhatnánk, hogy ezt érdemli minden időhúzó kapus, de ekkora megaláztatást nem érdemelhet senki.

A mexikói bajnokság európai idő szerint vasárnapi mérkőzésén az első helyért harcoló Chivas Guadalajara az utolsó Pueblát fogadta, a találkozót eldöntő gól pedig jó eséllyel pályázik az szezon drámája címre.

A vendégek az első félidőben nagy meglepetésre kétgólos előnyre tettek szert, amit a második játékrészben valahogy sikerült ledolgoznia az otthon játszó guadalajaraiaknak, de amikor a négyperces ráadásból már bő két perc letelt, valószínűleg ők is beletörődtek a döntetlenbe. 

Különösen, hogy a labda a Puebla kapusához, Cristian Campestrinihez került, aki az alapfokú kapustankönyv tanításai szerint úgy tett, mintha nagyon sietne, miközben megpróbált némi időt lecsalni a hátralévő másfél percből. Előbb azt imitálta, hogy egy gyors kidobáshoz keres sikertelenül célpontot, majd maga elé ejtette a labdát, és nekikészült egy hosszú kirúgásnak.

Ha bábszínházban lettünk volna, ilyenkor kezdenek el üvölteni a gyerekek, hogy "vigyázz, ott van a hátad mögött!", merthogy a hazaiak játékosa, Carlos Fierro ott volt. És ha már így alakult, villámgyorsan lecsapott a labdára, majd – ez már tényleg túlzás a sorstól – szégyentelenül megkutyáztatta szerencsétlen kapust, aki négykézláb próbálta javítani hülyeségét, majd belőtte a Chivas győztes gólját.

A hátsó kameraállásból különösen látványos volt a jelenetsor:

De érdemes megnézni az egész őrületet, gólörömmel, egy kupacban ünneplő csapattal, ötvenezer tomboló nézővel, edzői reakciókkal. Csak azt tudnánk, hogy az az egyetlen hazai játékos miért állt magányosan a középkezdésre várva, miközben mindenki más ünnepelt?