Szökőnap
4 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Gera még egy évig futballozik

2017.04.13. 14:44

A szokásos Fradi-csütörtökön ezúttal Kubatov Gábor, a klub elnöke és Orosz Pál igazgató jelent meg, így aztán többen is valami nagy bejelentésre számítottak, de ez végül elmaradt. A rendezvényen elsősorban a Ferencváros jelen helyzetéről esett a legtöbb szó, amelyet Kubatov úgy foglalt össze:

Rosszul nézünk ki.

Könnyen lehet, hogy a bajnoki cím már elúszott, de a kupagyőzelem még meglehet. Bár így sem sikerülne teljesíteni az elvárásokat

Thomas Doll folytathatja a munkáját,

hiszen a klub negyedik legsikeresebb embere, aki Kubatov szerint sokat tett azért, hogy az FTC 2,5 milliárd forintot keressen a játékosok átigazolásából.

„Ez egy bajtársias közösség. Amikor Thomas Dollnak ment a szekér, akkor mindenki ölelgette, most viszont, amikor nem megy olyan jól, mindenki azt várja, hogy küldjük el. Nem lehet egy munkát így lefolytatni, hiszen ha így tennénk, akkor mit gondolna a következő edző. Lehet, ez a magyar sportban szokatlan, de ott van például Anglia" – mondta Kubatov.

A legfontosabb kérdés egy ilyen szezon vége felé, hogy milyen lesz a következő. A klubelnök nagy örömmel vette, hogy Gera Zoltán még egy évet futballozik, illetve vannak már jelöltek, akiket szeretnének leigazolni, és olyanok is, akik biztosan távoznak majd. 

Ami az utánpótlást illeti: az U19-es csapat és a fiókcsapatnak számító Soroksár jelenthetne támaszt, így aztán az lenne a legjobb az FTC-nek, ha a Soroksár kivívná a feljutást az első osztályba.

Szóba kerültek az MLSZ-szel kapcsolatos viták is. A klub szerint Csányi Sándor nagyon jó elnök, gazdaságilag is stabilitást hozott, azonban az alatta dolgozó apparátus csapnivaló, elsősorban ezzel magyarázhatók a klub és a szövetség közötti viták. 

Mint elhangzott: épül a Fradiváros, megvan rá a pénz – az elnök szerint ősszel már elkezdődhetnek az építkezési munkák.