Jusztina
10 °C
27 °C

Kizárták a Lyont és a Besiktast a következő európai kupaidényből

2017.04.19. 19:10

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) egy évre kizárta az európai kupaküzdelmekből a török Besiktas és a francia Olympique Lyon csapatát, de a büntetést két évre felfüggesztette.

Az UEFA a feltételes kizárás mellett 100 ezer euró megfizetésére kötelezte a klubokat. A kizárás akkor lép érvénybe, ha a következő két évben hasonló problémák lesznek a szurkolókkal

A két együttes múlt csütörtöki, lyoni mérkőzése - az Európa Liga negyeddöntőjében - háromnegyed órás késéssel kezdődött, mert a vendég Besiktas drukkerei pirotechnikai eszközöket dobáltak a hazaiak szektorába, ahonnan több tucat szurkoló a pályára szaladt, és ott keresett menedéket.

A török klubot a lelátói incidens mellett a drukkerek sportszerűtlen viselkedése, pirotechnikai eszközök használata, valamint tárgyak pályára dobálása miatt büntették meg. A francia egyesületet rendezési hiányosságok, valamint a szurkolók viselkedése miatt szankcionálták.

Az Európa Liga negyeddöntőjének első meccsét a Lyon 2-1-re megnyerte. A visszavágót csütörtökön Isztambulban rendezik. (MTI)