Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Már a gólvonal-technológia sem elég Angliában

2017.04.23. 17:10

A Manchester Citytől elvettek egy gólt az Arsenal elleni vasárnapi FA-kupa elődöntő első félidejében, ami megint egy olyan helyzet volt, amit a videóbíró tisztázhatott volna.

A 39. percben az történt, hogy a City szélen vezetett egy támadást, és úgy tűnt, hogy Sanénak még sikerül az alapvonal előtt beadni a labdát. Az Arsenal-kapus Cech ott volt a röviden, és próbált belepaskolni, de elment fölötte, a hosszún pedig üresen érkezett Agüero, aki bevágta a labdát. Bár Cech még kitolta, de már csak a gólvonal mögül, és amúgy is ott volt Sterling, hogy bevágja a kipattanót. A játékvezető azonban nem adta meg a találatot. 

A partjelzője ugyanis úgy látta, hogy Sané beadásakor a labda elhagyta a pályát. Nem volt valami könnyű eldönteni abból a szögből, és a visszajátszáson is látszott, hogy centiken múlt a dolog. Viszont a labda nem hagyta el teljes terjedelmével a pályát, úgyhogy meg kellett volna adni a gólt. 

Az Angliában már használt gólvonal-technológia sem tud segíteni ebben a helyzetben, mert nem arra a területre koncentrál, ahol a labda elhagyta a pályát. Ha viszont lenne már  videóasszisztens-rendszer, akkor egy perc alatt visszanézhették volna a történteket.

Agüerónak a második félidőben már sikerült olyan gólt szereznie, amit megadtak: a 61. percben egy labdaszerzés után ugratták ki, és a kifutó Cech fölött átpörgette a labdát, ezzel vezettek 1-0-ra. A vezetés viszont nem tartott sokáig, mert tíz percre rá Nacho Monreal kapásból vágott be egy beadást, ezzel 1-1-re állt az elődöntő. 

A Citynek ezután két kapufája is volt, de a vezetést nem sikerült megszereznie, és az Arsenal sem talált be a rendes játékidőben, szóval jött a hosszabbítás.  A 101. percig kellett várni a következő gólra, amikor Alexis Sanchez résen volt a lassan reagáló City-védők között, és közelről bevágta a labdát.


2-1-re vezetett az Arsenal, míg a Citynek nem sikerült egyenlítenie a hátralévő időben, vagyis Arsene Wenger csapata jutott a döntőbe, ahol a Chelsea-vel játszanak majd.