Auguszta
-3 °C
2 °C

Ezért a szerelésért ENSZ-szankció járna

2017.04.29. 15:50 Módosítva: 2017-04-29 16:43:40

Tudjuk, hogy a briteknél, így a skótoknál is másként mérik a szabálytalanság definícióját. Miként az is egyértelmű, hogy a Celtic csapatkapitánya, Jozo Simunovic a labdát érte el először. Ettől még a "sérülésveszélyesség" és a "túlzott erőbevetés" körülményei nemhogy fennálltak, de egyenesen ezt a videót kéne betenni illusztrációnak a szabálykönyvbe.

Mondjuk már a Rangers játékosának labdaszerzése is határeset a videó elején, de az a pusztító erő, amivel a majd kétméteres horvát bekk érkezik a labdára, majd gázolja el szerencsétlen ellenfelét, hogy az függőlegesen megpördülve tengelye körül fejjel ér először földet, ilyen már tényleg csak a szigetországban dívik. Meg persze az is, hogy a bíró szemrebbenés nélkül mutatja: tovább.

A Glasgow Rangers híveit ennél persze sokkal jobban szomorította, hogy kedvenceik szombaton hazai pályán kaptak méretes, 5-1-es zakót a legősibb ellenféltől.

Ui: Ha valakinek kétségei lennének, idézet a szabálykönyv idei kiadásából:

"Veszélyes játéknak tekintendő minden olyan cselekedet, amely a labda megjátszására irányul, de sérülésveszélyes valakire (beleértve az elkövető játékost is). Ide tartozik az is, ha a közelben lévő ellenfelet a sérüléstől való félelem meggátolja a labda megjátszásában."