Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Ülősztrájkkal ért véget egy 112 éves klub története

2017.04.30. 09:58 Módosítva: 2017.04.30. 13:50

Nem minden napi véget ért egy 112 éves angol futballklub idei szezonja. A Leyton Orient sorsa már hetekkel ezelőtt megpecsételődött, kiesett a még profinak számító angol negyedosztályból, és a szurkolók nem mindennapi tiltakozással fejezték elégedetlenségüket a jelenlegi vezetés felé.

A Leyton az utolsó hazai meccsét játszotta a Colchester ellen, és a 85. percben, 1-3-as állásnál a drukkerek elözönlötték a pályát, és a díszpáholyban ülősztrájkba kezdtek, a tulajdonos Francesco Becchetti távozását követelték.

Elkeseredésük érthető, hiszen amióta Leyton létezik, azon kevés csapatok egyike, amelyek mindig a Football League-ben szerepeltek, onnan egyszer sem estek ki. Ezzel a száztizenkét éves történelemnek vége, és jövőre a félprofi National League-ben szerepelnek majd.

A nézők több, mint egy órán keresztül a pályán maradtak, nem sikerült onnan őket eltávolítani. A játékvezető ideiglenesen véget vetett a meccsnek, hiába könyörgött a hazaiak edzője, Omer Riza is, hogy fejezzék be tisztességesen a szezont.

Végül sikerült a Brisbane Road gyepét megtisztítani a dühös szurkolóktól, a játékosok is visszatértek a pályára, és lejátszották a még hátralévő öt percet.

A klubnak és a tulajdonosának is komoly gondjai vannak. Az Independent írt arról, hogy Becchetti júniusig kapott haladékot a tartozások kifizetésére, különben csődeljárás alá vonják az egyesületet, és még az is elképzelhető, örökre eltűnik a föld színéről a kelet-londoni egyesület.

Angliába viszont az a divat, hogy a liga irányítói igyekeznek segíteni a klubnak. Így az EFL most tőke, illetve új tulajdonos után kutat, hogy az 1905-ben alakult hagyományaihoz méltóan szerepelhessen.   • Vennék
  • Hírek