Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dr Horváth Zsolt nem focizhat többé

2017.05.04. 13:49

A Debrecen futballistája az év elején fertőzést kapott, a szívét meg kellett műteni, és kiderült, nem folytathatja karrierjét. Csütörtökön reggel a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége volt

„Egy ideig nem lehetett tudni, hogy mi a problémám, amikor megmondták, hogy mi bajom és vége a profi pályafutásomnak, az elég rémisztő volt.”  

Hobbi szinten persze mozoghat, focizhat is, „de nagyon erősen nem javallott olyan sportot űzni, amiben testi kontakt van, az ugyanis az ember életébe kerülhet” - idézi a Csakfoci a futballistát.  

Úgy érzi, az lesz számára a legnehezebb, hogy maga mögött hagyja az eddigi életét. Még még 3-4 jó évet és 1-2 rossz évet érzett magában a magyar fociban, jó szerencséje, hogy elvégzett egy iskolát, és a futball közelében maradhat jogászként.

A betegségről azt tudja, hogy arra „nincs egzakt válasza az orvostudománynak, vagyis azt nem tudják, hogy miért történt”. Amennyiben reményei szerint a következő években sikerül megoldást találni a problémájára, visszatérhet a labdarúgásba. 

A DVSC-vel  a jövő nyárig szól a szerződése, úgy látja, a csapat nincs túl jó passzban, de bennmaradnak az első osztályban.