János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fellökte a bíró a csepeli játékost a Puskás elleni meccsen?

2017.05.09. 19:01

A Puskás Akadémia második csapata vasárnap botrányos meccsen 2-1-re győzött Csepelen. A vendégek első gólja a hazaiak szerint méteres lesről született – mondjuk az is sokat elárul a Puskás Akadémia keretének erejéről, hogy Pekár lőtte.

Az igazi balhé azonban a lefújás előtti percekben alakult ki, amikor egy csepeli szabálytalanságot követően a hazaiak szerint végig elfogultan bíráskodó Borbás Bottyán fellökte a vétkes játékost. Legalábbis a csepeliek beszámolója, és edzője, Gabala Krisztián szerint, aki így fogalmazott:

Nehéz szavakat találni… Sok mindent megéltem már futballpályán, de ilyennel még nem találkoztam. Sajnos az erőszak a lelátóról a pályára költözött, ami mindent elmond labdarúgásunk irányáról.

Az incidensről azóta előkerült egy felvétel, ami sajnos nem igazán perdöntő, mivel az eset részben takarásban történt, de azért eléggé úgy tűnik rajta, mintha a játékvezető valóban taszítana egyet a korábban szabálytalankodó Somodi Ádámon. De inkább mindenki döntse el maga, mit lát a videón:

Itt a teljes felvétel az utolsó percekről, ebben az is látszik, hogy a Puskás Akadémia egyik lejövő ifjú játékosa valóban vigyorogva és öklét rázva hergelte a csepeli nézőket, illetve a stábból is valaki – a haja alapján Bojan Lazics vezetőedző – beszólt a lelátón ülőknek.

A Csepel FC vezetőedzője a meccset követő jelenetekre utalva később azt nyilatkozta, hogy ez a fajta viselkedés nem méltó Puskás Ferenc nevéhez.

"Példát kell mutatni, mert példa, példák nélkül nincs előrelépés, ebben mindenkinek megvan a felelőssége aki kilép a zöld gyepre, vagy a pálya szélén foglal helyet. Hadd zárjam egy személyes élmény felidézésével a nyilatkozatot: Szerencsés embernek tartom magam, mert személyesen, az öltözőből ismerhettem Puskás Ferencet, Öcsi bácsit, aki értéket képviselt az élet minden pillanatában…"

A Csepel honlapjának beszámolója kicsit erősebben fogalmazott, bár később aztán kihúzták a legerősebb mondatot, ami így szólt:

"A Puskás Ferenc nevét viselő együttes tagjai, szakemberei arról tettek tanúbizonyságot, hogy a szerénységéről méltán híres Puskás Öcsi bácsinak hozzájuk az égvilágon semmi köze nem volt, nincs és nem is lesz…"

Ki lökte el a csepel játékosát

 • 2027
  A játékvezető
 • 426
  Nem lehet látni
 • 412
  A Puskás Akadémia játékosa takarásból
 • 163
  Magától esett el

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!