Gyárfás
18 °C
35 °C

Dárdai nagy és rizikós húzásra készül

2017.05.11. 08:14

Nem elég, hogy a Hertha BSC váratlanul súlyos vereséget (1-4) szenvedett hazai pályán a Bundesliga második helyén álló újonctól, a Lipcsétől, az ötödik helye mellett - egy másik újonc, a Freiburg szerezte meg - elveszítette két középső védőjét is.

Az amerikai válogatott Brooks és a német Langkamp is megkapta ötödik sárga lapját, ezért a már kiesett Darmstadt elleni bajnokit biztosan kihagyja mindkettő. A Darmstadt megtáltosodott, háromszor nyert zsinórban, csak a Bayern tudta legyőzni.

„A Lipcse elleni vereség megviselt, hajnali háromig nem tudtam aludni, és azon járt az agyam, hogyan állunk fel a következő bajnokira. Nico Beyer és Jordan Torunarigha ismerik egymást a korosztályos csapatból, könnyen lehet, hogy ők ketten lesznek a védelem közepén, noha Nico éppen csak elmúlt 20 éves, Jordan pedig még tini” - magyarázta Dárdai Pál.

Beyernek még nincs élvonalbeli tapasztalata, de övé lehet a jövő, a magyar edző pedig simán kockáztathat. Előre jelezte azt is, hogy Niklas Starkkal beszélni fog, hátha tudja vállalni a játékot ezen a fontos meccsen, mert a télen Dárdai a hatodik hely megszerzését tűzte ki célul, amihez viszont szükség van idegenbeli pontokra is.

A berliniek ugyanis sorrendben kilencszer szenvedtek vereséget a Bundesligában - ez negatív rekord -, ha elhagyták a fővárost. Ha a hétvégén is kikapnak, már csak szerencsével mehetnek a nemzetközi kupába. (Az utolsó fordulóban a mélyen várakozás alatt szereplő Leverkusen lesz a vendégük hazai pályán.)

Dárdai jól ismeri a Hertha utánpótlását, hiszen a felnőtt csapat előtt a 15 évesek edzője volt. 2014-ben csapatával bajnokságot nyert, és bejutott az európai döntőbe is. Azok a játékosok hamarosan bevethetőek lesznek a legjobbak közt is.