Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Ritkán intéznek el úgy futballistát, mint a Celta-csatárt a Real ellen

2017.05.18. 10:29

A spanyol bajnoki cím szempontjából döntő mérkőzést nyert meg szerda este a Real Madrid, amely a Celta Vigo ellen elmaradt találkozót pótolta, és nyerte meg 4-1-re.

A hazai Celtából a meccs alatt kiállították a csapat legjobbját, Iago Aspast, aki egy reklamálásért kapta az első sárga lapját, a másodikat meg azért, mert műesést látott nála a játékvezető. 

A 37. percben volt az első eset, amikor a szélen Johnny Castro került szembe a Real-védő Raphael Varane-nal. Be akarta emelni a labdát, azonban a realos kezét találta el, aki ezután a labdával fejbe rúgta Castrót, úgyhogy kirúgás jött. Rögtön beindult persze a reklamálás, több celtás is körbevette Juan Martínez bírót, aki végül Iago Aspast büntette meg egy sárga lappal. 

Egyébként ha kikockázzuk a lassítást, akkor látszik, hogy Varane kezét a tizenhatoson kívül érte a labda, tehát az lett volna a jó döntés, hogy szabadrúgás jön onnan.

Aztán a második félidőben már Aspas került helyzetbe, és ütközött Sergio Ramosszal a tizenhatoson belül, és elesett. A kontakt egyértelműen megvolt, más kérdés, hogy ezért jár-e büntető, az viszont elég szigorú döntés volt, hogy Martínez műesésért kiosztotta a második sárgát is Aspasnak.

  • 5330
    büntető volt
  • 2221
    műesés volt, de túlzás a sárga
  • 702
    műesés volt, jogos a sárga

A felvételeken látszik, hogy labdához Aspas ért oda először, ezután érkezett mögüle Ramos, és elütötte az ellenfelét.  A Celta-játékos még egy darabig próbálta győzködni a bírót, hogy hülyeség, amit ítélt, de ezzel nyilván nem ért már semmit, el kellett hagynia a pályát. 

A Celta ezután még szépíteni tudott tíz emberrel, de aztán Benzema és Kroos is szerzett egy-egy gólt, így a Real Madrid 4-1-re nyerte meg a bajnokit.

Ha az utolsó fordulóban idegenben pontot szerez tizenegyedik helyezett Málaga ellen, akkor megnyeri a spanyol bajnokságot.