Az Adidasnak 60 millió forintot kell kifizetnie a magyar feltalálónak

2017.06.01. 13:47

Oroszi László feltaláló ügyében a Kúria megerősítette a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét, amely 60,5 millió forint és kamatai megfizetésére kötelezte az alperest, az Adidas Budapest Kft.-t.

A per egy irányítósávos futballcipő szabadalma miatt indult.

"A jogerős ítélet 60 473 237 forint és kamatai megfizetésére kötelezte az alperest, ezt meghaladóan a keresetet elutasította" - tájékoztatta a Kúria csütörtökön az MTI-t.

A Kúria szerint korábban a jogerős ítélet helytállóan határozta meg a marasztalási összeget. 

A 2000-től 2003 közepéig gyártott Adidas Predator Mania valószínűleg minden idők egyik legjobb futballcipője. A nagyközönség előtt a 2000-es Európa-bajnokságon debütáló cipőben lőtte Trezeguet a francia válogatott bajnoki címét jelentő aranygólt, a 2002-es világbajnokságon pedig ezt viselte szinte az összes világsztár Zidane-tól Del Pierón át Beckhamig.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla