László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt a partjelző, aki nem jelezte Isten Kezét

2017.06.01. 22:04

Elhunyt az 1986-os futball-világbajnokság argentin-angol negyeddöntőjének egyik partjelzője, a bolgár Bogdan Docsev, aki nem jelezte Diego Maradona szabálytalanságát az Isten Keze-gólként elhíresült találatnál. Idén nyáron lett volna 82 éves.

"Bár azonnal éreztem, hogy szabálytalanság történt, akkoriban a FIFA nem engedélyezte a partjelzőknek, hogy megvitassák a döntéseket a játékvezetővel" - mondta néhány éve a bolgár sajtóban. Hozzátette, ha a nemzetközi szövetség európai bíróra bízta volna ezt a fontos meccset, Maradona első találatát biztosan nem adják meg.

A 2-1-es argentin győzelemmel zárult negyeddöntőn a dél-amerikai csatár szabálytalan gólja után a tunéziai Ali bin Nasszer bizonytalanul kocogott a pálya közepe felé, miközben bolgár segítőjére nézett, ő azonban nem jelzett a zászlajával. Az észak-afrikai játékvezető később elmondta, Docsev intésére várt, de hiába.

"A FIFA egyértelművé tette, hogy ha egy kolléga jobb helyzetben van, mint mi, akkor el kell fogadnunk a jelzését" - közölte korábban Ali bin Nasszer.

A világszerte ismertté vált eset után Docsev kijelentette, hogy Maradona tönkretette a pályafutását és az életét. Az 1970-es és az 1980-as években ő volt a legjobb bolgár bíró, ott vezethetett az 1982-es világbajnokságon és több tucat európai kupamérkőzésen is. (MTI)