Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Az oroszok nyilvános listára tették a futballhuligánokat

2017.06.06. 18:24

191 nyilvántartott ultrát kitiltottak a stadionokból Oroszországban a jövő szombaton kezdődő Konföderációs Kupa előtt, ők a 2018-as világbajnokságon sem lehetnek nézők, írja az MTI.

Erről az orosz belügyminisztérium adott ki tájékoztatást, ők árulták el azt is, hogy a 191 kitiltott között azok szerepelnek, akik balhéztak a 2016 francia Eb-n, de nem csak az oroszok vannak veszélyben, a külföldi ultrákat is figyelik. A tárca illetékese, Anton Guszev hozzátette, minden olyan drukker, aki korábban bármikor törvényt sértett, a minisztérium állandó ellenőrzése alatt ál. A lista nyilvános.

Nemrég extra szigorítást jelentettek be az oroszok, miszerint különleges azonosító kártyára lesz szükségük a szurkolóknak a helyszíni meccsekhez mind a Konföderációs Kupán, mind a 2018-as vb-n.

A június 17. és július 2. között sorra kerülő oroszországi Konföderációs Kupán, a jövő évi világbajnokság főpróbáján az A csoportban orosz, a portugál, az új-zélandi és a mexikói válogatott szerepel. A másik négyesbe Németország, Ausztrália, Chile és Kamerun került. A meccseket Moszkvában, Szentpéterváron, Szocsiban és Kazanyban rendezik.