Andrea, Ilma
5 °C
11 °C

Storck: Mégis hol kellett volna kipróbálnom őket?

2017.06.06. 15:11

Szalai Ádám és Hangya Szilveszter sem játszhat pénteken a magyar labdarúgó-válogatottban az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn. 

Bernd Storck szövetségi kapitány kedden, a ferihegyi indulás előtt elmondta: a Hoffenheim támadójának nem jött rendbe a térdsérülése, míg a Vasas FC védőjének - aki egy félidőt játszott az oroszok elleni, 3-0-ra elveszített barátságos mérkőzésen - a hasizomfájdalma újult ki.

Hozzátette, a hétfői találkozó után kedd délelőtt a keret jelentős részének regenerációs programja volt, míg nyolc játékos normál edzésmunkát végzett.

Az oroszok elleni mérkőzésre visszatérve Storck megjegyezte, nem örül a sok negatív kritikának, hiszen hol máshol próbálná ki a fiatal játékosokat, mint egy ilyen felkészülési meccsen, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező rutinos ellenféllel szemben.

A szövetségi kapitány elégedett volt azzal, ahogyan csapata fölényben futballozott, több mint hatszáz sikeres passzt hajtott végre és a labdabirtoklásban is riválisa fölé kerekedett, ugyanakkor ezzel semmire sem mentek, hiszen nem tudtak gólhelyzeteket kialakítani.

Pénteken, Andorrában elsősorban ebben kell majd fejlődniük, de nagyon nehéz dolguk lesz, az ellenfél ugyanis várhatóan semmi másra nem törekszik majd, minthogy tönkretegye a játékukat.

A magyar válogatott pénteken 20.45-től lép pályára a miniállamban világbajnoki selejtezőn. A nemzeti csapat öt forduló után a harmadik helyen áll a csoportjában, öt pont a lemaradása az Európa-bajnok portugálokkal és nyolc az éllovas svájciakkal szemben.

Tavaly novemberben Magyarország 4-0-ra verte Andorrát. Az akkori gólszerzők közül Gera és Szalai biztosan nem játszhat. Rajtuk kívül Gyurcsó és Lang volt még eredményes.