Huba
16 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

Ennyi pénzt edző Magyarországon még nem keresett

2017.06.07. 17:43 Módosítva: 2017.06.07. 17:43

Kedden vált hivatalossá, hogy a távozó Henning Berg helyére a Partizan Belgrád korábbi szakvezetőjét, a 37 éves Marko Nikolicsot nevezte a Videoton a kispadra. Ahogy Kovács Zoltán, a fehérváriak sportigazgatója elmondta, a számukra csalódást jelentő második hely után közös megegyezéssel bontottak szerződést a norvég edzővel.

A szerb lapok, már a szerződés aláírása előtt hetetekkel megszellőztették, hogy Nikolics fog érkezni Berg helyére és akkor arról is írtak, hogy valami egészen elképesztő összegért köt szerződést a korábbi magyar bajnokkal.

A novosti.rs, belgrádi napilap internetes kiadása konkrét összegről is beszélt. A lap értesülései szerint Nikolics évi 800 ezer eurót, azaz hozzávetőleg 250 millió forintot fog keresni, erre pedig a magyar bajnokságban korábban nem volt példa.

A Videoton egyértelmű célja a bajnokság megnyerése, és a Bajnokok Ligájában a főtáblára jutás, ezt célozzák meg Nikoliccsal, aki szerint erre képes a csapat, amely jól szervezett klub, a keret is nagyon erős. És talán még erősebb is lesz, hiszen ha ennyi pénz van edzőre, akkor játékosokra is lesz majd.

ADM 0570-1496763129

Hogy mennyire őrült összeg ez, arra jó példa, hogy nála többet csak a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck kap, akinek a fizetése a nemzetisport.hu szerint egymillió euró. Ha hinni lehet a pletykáknak még Dárdai Pál is kevesebbet kap ennél a Hertha BSC-nél.

A blikk.hu úgy tudja, hogy a Videotonnál a legjobban kereső játékos, az év legnagyobb színészi teljesítményét bemutató Danko Lazovics, aki 400 ezer eurót keres. Információnk szerint Thomas Doll, a Ferencváros edzője tíz éve a Bundesligában Nikolics fizetésének a felét kapta, és most sem keresi talán a negyedét sem annak, amit a Vidi-edző kapni fog.