Szabina
-2 °C
15 °C

Saját tudósítóval megy a Konföderációs Kupára a magyar gyerekfutballista

2017.06.13. 13:42

Idén Szentpéterváron lesz az ötödször megrendezett Foci a Barátságért tornán és gyerekfórum, amelyen két 12 éves magyar fiatal, az MTK ifjú hátvédje, Yaakobishvili Antal és a sportriportereknek kiírt országos pályázat nyertese, Osgyán András képviseli Magyarországot.

Anti a 8 fős nemzetközi csapatban léphet majd pályára kínai, francia, mozambiki, kazahsztáni, görög, belga és észt csapattársával, ez után a résztvevők együtt nézhetik meg élőben a Konföderációs Kupa döntőjét.

„6 éves korom óta focizok, 2 éve az MTK-nál. Sok nemzetközi tornán jártunk már, de arra még nem volt példa, hogy más országok játékosaival, ismeretlenül sorsoljanak össze. Kíváncsi vagyok, milyen összjátékot tudunk kialakítani az edzőtáborban és bízom benne, hogy megnyerjük a tornát” – mondta Anti a Foci és Barátság Nemzetközi Napja alkalmából tartott rendezvényen.

A június 26-tól július 3-ig tartó rendezvénysorozat része a Nemzetközi Gyermek Sajtóközpont is. A résztvevő 64 ország lehetőséget kapott arra, hogy 1-1 tehetséges gyerekújságírót azzal ösztönözzenek a kreatív újságírásra, hogy meghívják a nagyszabású programra. Magyarországon pályázatot írtak ki, a békéscsabai Osgyán András nyerte meg.

„Egy éve írok az iskolai magazinunkba sporthíreket, imádom a focit, az Európa-bajnokságról is folyamatosan tudósíthattam. Szeretnék újságíró lenni, alig várom az utazást, és hogy beleláthassak egy igazi sajtóközpont működésébe” – mondta András, a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója.

A gyerekek a Gazprom szervezte Foci a barátságért programra kaptak meghívást, amelynek célja az ifjúsági futball támogatása és a barátság, egyenlőség, sportszerűség, egészség, béke, elhivatottság, győzelem, tradíció és becsület népszerűsítése a fiatalok körében, a focin keresztül. A program különlegessége, hogy a résztvevő 64 ország gyermekeiből 8 nemzetközi csapatot hoznak létre, ők lépnek majd pályára a Foci a barátságért-bajnokságon, valamint személyesen tekinthetik meg a FIFA Konföderációs Kupa döntőjét.

Kalandjaikról a torna után beszámolunk.