Közellenség lett hazájában a Real sztárja

2017.06.16. 11:14

Ismét beidézte az eszéki bíróság Luka Modrićot, a Real Madrid futballistáját abban a büntetőperben, amelyben Zdravko Mamićot és társait korrupcióval és adócsalással vádolják. Modrić korábbi vallomását visszavonta, és a közvélemény úgy véli, ezzel a horvát futball egykori erős emberét akarja védeni, ezen pedig sokan kiakadtak.

Mamić korábban a Dinamo Zagreb elnöke volt, és számos olyan, korábbi Dinamo-futballista akadhat, akiknek a külföldre igazolásánál Mamić a klubot és az államot is megkárosította. A  transzferdíjak jelentős része nem a klub kasszájába, hanem Mamić zsebébe vándorolt.

A héten Modrić ismét az eszéki bíróságon járt, és az elé tett, korábbi vallomását tartalmazó irományt újra elolvasva, dadogva válaszolt az ügyésznek: „Ezt... ezt én nem mondtam soha... Mondtam akkor is, hogy én nem emlékszem, hogy pontosan hogy történtek a dolgok.”

000 PI6YU

Modrić, akit Horvátország szinte istenként tisztelt, hirtelen kegyvesztetté vált. A tárgyalás utáni napokban a rivális Hajduk Split szurkolói csoportja leszarozta a válogatott csapatkapitányát, Zadarban, ahová a Modrić család még a balkáni háborúk idején menekült, transzparenst feszítettek ki ezzel az üzenettel: „Luka, te mindig emlékezni fogsz erre az egy napra.”

Modrić 2002-ben a Zadartól került a Dinamóhoz. A vád szerint Mamić a fiatal Modrićcsal és sok más tehetséges játékossal íratott alá olyan dokumentumot, amelyben egy esetleges, sok pénzt hozó külföldi átigazolás során a transzferdíjat a játékos köteles volt megosztani a klubelnökkel. Modrić 2008-ban lett a Tottenham futballistája, az információk szerint 21 millió euróért, az ügyészség szerint a pénz fele Modrićhoz, a másik fele Mamićhoz került.

Korábban Modrić azt vallotta, hogy amikor a Tottenham pénze megérkezett, személyesen adta át készpénzben Mamić képviselőinek a pénz felét, azaz 10,5 millió eurót, a másik fele pedig a futballista bankszámlájára ment. Ezt a vallomást vonta vissza most Modrić, amin a horvát közvélemény megütközött.

Mamićot sokan szeretnék rács mögött látni Horvátországban. Úgy tudni, jó kapcsolatokat ápolt néhány zágrábi bíróval is, így talán az sem véletlen, hogy az ügyészség Eszékre vitte a tárgyalást. A hírek szerint Mamić a klubot 116 millió kunával, az államot 16 millióval rövidítette meg. Az ügyben további kihallgatások várhatók, legközelebb Dejan Lovren liverpooli szerződése kerül elő.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek