Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-4 °C
5 °C

Kiszáll a szerencsejáték az angol fociból

2017.06.23. 10:15

Az angol futballszövetség, az FA egy három hónapos felülvizsgálat végén úgy döntött, hogy felbontja a szponzorációs szerződését az egyik legnagyobb brit szerencsejáték céggel, a Landbrokes-szal. A szövetség irányítói szerint a labdarúgás és a szerencsejáték ipar túl szoros összefonódása nem túl szerencsés dolog.

Az FA ettől független szoros kapcsolatot tart fenn a céggel, ahogy a vezérigazgató, Martin Glenn megfogalmazta, továbbra is megosztanak egymás között fontos információkat, a gyanús fogadások kiszűrése érdekében.

A fogadási cég oldaláról megértéssel fogadták a szövetség döntését, amely így évi 4 millió font szponzorációs pénztől esik majd el.

Még nem tudni, a döntés milyen lavinát indít el, de a Premier League-ben 11 olyan csapat, amelynek valamilyen szerencsejáték céggel van mezszponzori szerződése, illetve a másodosztálynak, a Championshipnek egy ilyen cég a névadó szponzora.

Az ügy előzménye Joey Barton esete, akit titkolt szerencsejáték miatt tiltott el az FA 18 hónapra. A vádak szerint 2006. március 26. és 2016. május 13. között 1260 meccsre tett fel pénzt, amit tilt a szövetség szabályzata. 30-szor fogadott saját csapata mérkőzésére, ebből 15-szor magukra, 15-ször maguk ellen. A 30-ból háromszor nyert.

Az angol futballban továbbra is hatalmas pénzek mozognak, amelynek jelentős részét teszik a szponzorációs szerződések. Ezeknek nagy részét a fogadási cégek adják, amelyek kivonulása komoly károkat is okozhat.  • Vennék
  • Hírek