Emőke
4 °C
20 °C

Azt is tiltották, ha pluszban akartam edzeni

2017.06.26. 10:18

A télen érkezett az MTK-hoz az ukrán csatár, Jurij Kolomojec, 12 meccsen játszott, két gólt szerzett.

A sportarena.com nevű ukrán újságnak úgy nyilatkozott - a cikket egyébként a rangado.hu találta -, hogy nem eredeti posztján, középcsatárként alkalmazták, hanem támadó középpályás és szélső is volt, ezért sem sikerült még többet hozzátennie a csapathoz. A csapatszellemmel sem volt elégedett.

Eddig még akár megszokott interjú is lehetne, de aztán a Vorszklától megszerzett Kolomojec azt taglalta, mennyivel volt másabb az edzésmunka, mint Ukrajnában.

  • Egyszer edzettek csak
  • Azon az egy edzésen sem volt igazán nagy a tempó
  • Ha esetleg plusz gyakorlatokat szeretett volna elvégezni, azt mondták neki, ne tegye
  • Még a konditerembe sem volt szabad mindig erőt gyűjteni
  • Fontosabb volt ugyanis a pihenés a szakvezetők szerint
  • Ukrajnában mérgesek voltak az edzők, ha lazítottak, nálunk nem

Ha húsz éve olvastuk volna ezeket a szavakat, már akkor is ciki lenne, de 2017-ben értelmezhetetlen. Ez az MTK egyébként nemzetközi kupaszereplő volt egy éve. Arról nem beszélt, hogy vannak-e egyéni edzések, képzések, de nagyjából sejtjük, hogyan mentek a dolgok az élvonalból kizuhanó klubnál. Amelyiknek az állománya és a költségvetése is a középmezőnyre alkalmas lett volna. 

Ezt Deutsch Tamás klubelnök a Digisportnak nyilatkozta hétfő reggel. Azt várja a klubvezetés, hogy bajnokként kerülnek vissza az élvonalba, mert a feltételek ugyanolyanok lesznek, mint az első osztályban.

Fontos megállapítása volt még a műsorban, hogy házon belül mindig megmagyarázták, miért nem bajnok valamelyik korosztályos csapat. Elismerte, hogy súlyos hibákat követtek el az utánpótlás-nevelésben.

A kép úgy teljes, ha hozzátesszük: amikor folyamatosan jöttek a tehetségek az MTK akadémiájáról, akkor is kiesett a nemzetközi kupában a szlovák Szenc és az örmény Mika Astarakkal szemben is a klub.

Mindkét klub egyetlen győztes nemzetközi kupapárharcát az MTK ellen vívta meg.

Gulácsi Péteren kívül pedig nem került ki olyan játékos az akadémiáról, aki jelenleg is topligában futballozna, esetleg a BL-ben szerepelne.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!