Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Egy védelmi hiba döntött a tartalékos németeknek

2017.07.02. 22:05

A világbajnok Németország és Dél-Amerika bajnoka, Chile játszotta a Konföderációs Kupa szentpétervári döntőjét.

Chile kezdett aktívabban, a 20. percben aztán első kapuralövéséből gólt szerzett a 24,5 éves átlagéletkorú csapattal felálló Németország. Igaz kellett ehhez az is, hogy Diaz rossz irányba forduljon, Timo Werner kiolvasta a gondolatát, elvette tőle a labdát, de nem lőtt kapura, hanem középre passzolt Stindlnek. A Gladbach csatárának nem volt nehéz dolga, hogy az üres kapuba passzoljon.

Stindl gólja

Draxlernek volt egy lövésre a tizenhatosról, Goretzka is nagy helyzetbe került, de mivel kimaradt, így a félidőben csak egy gól volt a különbség.

Chile a fordulás után nagy erőkkel próbálkozott, voltak helyzetei, hat perccel például a vége előtt a két csereember alakított ki nagy lehetőséget, Puch az alapvonalról adott vissza, Sagal azonban hét méterről nem találta el a kaput sem.

A 95. percben 23 méterre a kaputól végezhetett el szabadrúgást Sanchez, a bal kapufa mellé tartó labdát Ter-Stegen ütötte ki. Ez volt az utolsó esély, Németország történetében először megnyerte a Konföderációs Kupát. 2003 után van újra európai győztes, akkor a franciák nyertek.

Németország pénteken Weiser fejesgóljával az U21-es Eb-t nyerte meg.

Konföderációs Kupa, döntő:

  • Németország-Chile 1-0 (1-0)
  • Szentpétervár, 57 268 néző, v.: Milorad Mazic (szerb)
  •     gólszerző: Stindl (20.)
  •     sárga lap: Kimmich (59.), Can (90.), Rudy (92.), illetve Vidal (59.), Jara (66.), Vargas (75.), Bravo (91.)
  •     Németország: Ter Stegen - Mustafi, Rüdiger, Ginter - Kimmich, Rudy, Goretzka (Süle, 92.), Hector - Stindl, Draxler - Werner (Can, 79.)
  •     Chile: Bravo - Isla, Medel, Jara, Beausejour - Aranguiz (Sagal, 81.), Diaz (Valencia, 53.), Vidal - P. Hernandez - Vargas (Puch, 81.), Sanchez