Árpád
-2 °C
3 °C

Rekordpénzért érkezett Lacazette az Arsenalhoz

2017.07.06. 09:04

Hivatalosan is bejelentették, hogy Alexandre Lacazette, a francia Lyon labdarúgója az Arsenal játékosa lett, a játékosért klubrekordot jelentő összeget fizettek a londoniak. A csatár ára a brit sajtó szerint 60 millió euró volt, ezt az információt később a franciák nyilatkozata is megerősítette, annyiban módosítva, hogy az alapár 53 millió euró, amihez hozzá jöhet még összesen 7 millió eurónyi bónusz is. Mesut Özilt 2013-ban 42,5 millió fontért  vette meg a Real Madridtól az Arsenal, ez mai áron 50 millió eurót jelentene.

A pénzért Arsene Wenger egy 26 éves, 11-szeres francia válogatott csatárt kapott, aki az elmúlt szezonban játszott 45 tétmérkőzésén 37 gólt szerzett.

Lacazette 2010 tavaszán, 19 évesen mutatkozott be a Lyon nagycsapatában. Az azóta eltelt hét évben 203 bajnoki mérkőzést játszott, és ezeken kereken 100 gólt szerzett. A csatár az elmúlt szezonokban rendre 20 gól felett termelt, így inkább az számít meglepetésnek, hogy ilyen sokáig Franciaországban maradt. Az angol lapok szerint 5 évre írt alá az Arsenalhoz.

Wenger az Arsenal honlapjának azt mondta, hogy boldog, hogy a játékos csatlakozott csapatához, mert "több éven át bizonyította, hogy sok gólt tud rúgni, egy olyan befejező, aki jó százalékban használja ki a helyzeteit. Emellett figyelemreméltó technikai képességei vannak és erős személyisége. Szóval egy olyan játékos, aki nagy erősítést jelent, aki segít, hogy jövőre a csúcsra törhessünk".

Lacazette természetesen Thierry Henry-t, és az Arsenal újkori történetének többi francia játékosát említette, akik nagy motivációt jelentettek számára, hogy az Londonba igazoljon, a jelenleg a keretben lévő honfitársai pedig megkönnyítik számára a beilleszkedést. A klub veretes múltjának emlegetése mellett pedig azzal a mondattal igyekezett belopni magát az Arsenal szurkolóinak szívébe, hogy

"Az Arsenal játssza a legjobb focit Angliában."

Amiből egyébként a londoni szurkolóknak valószínűleg egy kicsit elege van, ők boldogabbak lennének egy kicsit kevesebb látvánnyal és több kupával, de legalább egy Bajnokok Ligája indulással.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?