Judit
3 °C
7 °C

Iszonyúan berágtak az újpesti szurkolók, háborút ígérnek

DSC 0040
2017.07.08. 19:46
Az NB I.-es futballcsapat szurkolói az új klubcímer ellen tüntettek, volt indulat bőven.

Elég nagy a zavar mostanában az NB I.-es  klub környékén. Nemrég még abból volt cirkusz, hogy a klubnak nagy nehezen sikerült megegyezni az anyaegyesület UTE-val a Szusza Ferenc Stadion használatáról, ennek ellenére egyáltalán nem biztos, hogy ott futballoznak majd, mert van egy kis bibi: hiába újították fel 800 millióból a létesítményt, pályafűtés nem került bele. Márpedig ez mostantól kötelező az összes NB I.-es stadionban, szóval emiatt benne van a pakliban, hogy a hazai meccseket Szolnokon kell majd játszani.

Hogy ez mekkora röhej, azt inkább hagyjuk, ennél jóval nagyobb balhét kapott a nyakába a klubvezetés, amikor bejelentették, lecserélik a 132 éves Újpest címerét. 

A szurkolók tök jogosan tomboltak az interneten, és szombat délutánra tüntetést hívtak össze a stadionhoz, a klubvezetés meg annyira betojt ettől, hogy a rendőrség döntésére és a játékosok nyugalmára hivatkozva inkább zárt kapussá tette szombati edzőmeccsüket a Vác ellen. 

A győztes címert a hét elején jelentették be azután, hogy az UTE közölte, ők aztán nem engedélyezik az Újpestnek, hogy kukázzák az eddigit, aztán mégis jött egy bejelentés a klubtól, hogy megvan a honlapon kiírt szavazás győztese, tessék szokni a látványt. Egy pereskedés még lehet a dologból. 

Ezek után a szombati kánikulában úgy ezren mentek ki a Szusza Ferenc Stadion elé, hogy kollektívan elküldjék a picsába a klubvezetést. Nyilván a belga klubtulajdonos, Roderick Duchatelet kapott a legtöbbet, de ugyanekkora közellenség lett Gyarmati Eszter, az Újpest FC ügyvezető igazgatója. Nekik amúgy a kerület különböző pontjain már üzengettek a napokban, hogy jobb lenne, ha elhúznának. 

Akárhányszor Duchetelet neve elhangzott a beszédekben, a szurkolók rendszeres buzibelgázták, de kapott Gyarmati is kemény rigmusokat, bár az esemény fénypontja nyilván az volt, amikor Urbán Flórián, volt újpesti futballista és mostanában megmondóember, flamandul ordibálva üzente meg a belga tulajdonosnak, hogy menjen már innen haza. 

Urbánnak az fájt leginkább, hogy hiába futballozott éveken át Belgiumban és kötődik ezer szállal az Újpesthez, Duchatelet-ék nem kínálták meg valamilyen állással, miután átvették a klubot, mert állítólag azt az információt kapta az új tulajdonos, hogy Urbán egy alkoholista. 

A többi beszédet főleg egykori és mostani vezérszurkolók tartották, és az alapvető motívum az volt, hogy itt egy ilyen belga ne változtatgassa kedvére a klub 132 éves címerét, mert azzal szembemegy a hagyományokkal, és ezzel több ezer ember szórakozását és életét teszik tönkre (nemrég amúgy a Felcsút is új címert jelentett be, valamiért abból nem lett tömegmegmozdulás). Aztán a végén még megváltoztatják a csapat színeit is – hangzott az egyik beszédben, mire a tömegből azzal kontrázott két idősebb ember, hogy lehet, nekik is szivárványszínű lesz a mezük, aztán kedélyes Pride-gyalázásba kezdtek. 

Az lejött, hogy a legtöbb drukker tényleg baromi dühös, fel is merült a beszédek végén, hogy be kéne törni a stadionba, de a szpíkerek nyugalomra intették a tömeget, mert ezzel most nem érnének el semmit, majd megmutatják egységesen milyen erejük van a meccseken.  Bojkott ugyanis nem lesz, csak háború. 

A végén ugyanis már arról beszéltek, hogy háborút indítanak a klubvezetés ellen, azaz mozgalmas idénynek néz ki a következő Újpesten. Ez egyébként már jövő hétvégén startol: a csapat a Paks ellen kezd, aztán a második fordulóban már jön a Ferencváros elleni derbi. Hogy az hol lesz, még mindig nem tiszta, ez is elég nagy röhej. 

Borítókép: Kondász Luca / Index.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?