Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Nem csak a Fradi baja a dán csapat

2017.07.14. 11:18

A Ferencváros a saját bőrén érezte a dán labdarúgás erejét. 2-0-s előnyről 4-2-es vereséget szenvedett hazai pályán az FC Midtjylland ellen, amely a harmadik meccsét is megnyerte az Európa Liga idei sorozatában. De nem csak a Fradi ellenfele, mind a négy dán induló veretlen eddig a sorozatban.

Ennek megfelelően az UEFA koefficiensek idei rangsorában a harmadik helyen áll, az ötéves, összetett rangsorban pedig nyolc helyet lépett előre, és már a 16. Az eheti meccsek alapján a visszavágók is sikerekkel kecsegtetnek, így akár a legjobb tíz közé érhetnek egy hét múlva.

A Bajnokok Ligája második selejtező körében az FC Köbenhavn a szlovák Zsolna otthonában nyert nagyon simán 3-1-re, a továbbjutás már gyakorlatilag eldőlt, a pontokat a koppenhágaiak még otthon gyűjthetik tovább.

Az Európa Liga első selejtező körében csatlakozó Midtjylland a Ferencváros előtt az ír Derry Cityt intézte el tükörsimán 6-1-re és 4-1-re. A szintén elején kezdő Lyngby pedig a walesi Bangor Citytől még gólt sem kapott (1-0, 3-0). A Lyngby aztán szintén Szlovákiába utazott és 1-0-ra nyert a Slovan otthonában, tehát a három meccset kapott gól nélkül hozta eddig le.

A második körben becsatlakozó FC Bröndby, Kalmár Zsolttal a csapatában a finn VPS Vaasa ellen nyert 2-0-ra otthon, ez első meccsen.

Összegezve tehát a dán klubcsapatok nyolc meccset játszottak eddig mind a nyolcat megnyerték, 24 rúgott gól és mindössze öt kapott gól. Tényleg irigylésre méltó. Összehasonlításképpen, a mértékadó transfermarkt.de adatai szerint a dán bajnokság erőssége (a csapatok átlag összértéke) 10,17 millió euró, míg a magyar bajnokságé 6,98 millió euró.

A mieink idei eredménye 4 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség és már csak három csapatunk van versenyben. A jövő hét csütörtökig egészen biztos.