Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Morata hivatalosan is a Chelsea játékosa lett

2017.07.22. 11:35

A londoni klub honlapján megjelent hivatalos közlemény szerint lezárult Alvaro Morata átigazolása, a spanyol csatár 5 évre írt alá. A küszöbön álló üzletről már három napja, szerdán beszámoltunk, pénteken pedig Morata már a Chelsea honlapjának nyilatkozott.

"Örülök, hogy itt vagyok. Hihetelen érzés egy ekkora klub részének lenni. Szeretnék keményen dolgozni, annyi gólt lőni, amennyit csak tudok, és annyit kupát nyerni, amennyit csak lehet" – mondta motiváltan.

Hogy miként került Morata a Chelsea-hez, illetve milyen dominót indíthat el az igazolás, azt elolvashatja korábbi cikkünkben.

Morata már az ázsiai felkészülési turnéra is a csapattal tart. Michael Emenalo, a Chelsea technikai igazgatója szerint egy olyan játékost szerzett a klub, aki a legmagasabb szinten bizonyította klasszisát, és hatlmas erőssége lesz Antonio Conte csapatának.

Morata az elmúlt szezonban 20 gólt lőtt a Real Madrid színeiben, annak ellenére, hogy nem számított elsőszámú csatárnak. A játékos az angol média szerint 60 millió fontért, azaz 66 millió euróért váltott klubot, ezzel a Chelsea történetének legdrágább igazolása lett. 

Érdekesség, hogy elődje szintén egy spanyol csatár volt, Fernando Torres, aki 2011-ben Liverpoolból költözött Londonba 50 millió fontért. A Chelsea szurkolói persze remélik, hogy a párhuzamok itt véget is érnek a két játékos között. Torres ugyanis a fővárosban szabályosan elfelejtett futballozni, és azóta is árnyéka régi önmagának.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?