Taksony
-2 °C
3 °C

Kijött a mérleg, mennyi milliárdot keresett Dárdai a Herthának

2017.07.27. 10:27

Megjelent a német futballszaklap, a Kicker idei Bundesliga melléklete, benne az első és a harmadosztályban szereplő csapatok összes játékosának adataival.

Magyar szempontból nyilván a Hertha BSC-nek van kiemelt jelentősége, mert Dárdai Pál élete legkeményebb szezonjára készíti fel a berlinieket. A tavalyi hatodik helyükkel ugyanis megváltották a helyüket az Európa Liga főtáblájára, és az őszi meccseket biztosan dupla terhelést alatt játsszák majd.

Dárdai a magazinban kifejtette, büszke arra, hogy összecsaphatnak más ligák topcsapataival az EL-ben, mert ez a fejlődésüket mutatja, és a nemzetközi meccseken komoly tapasztalatokat tud szerezni a fiatal társulat, ezáltal még inkább fejlődhetnek.

Úgy gondolja, a frissen igazolt Davie Selke, aki U21-es Európa-bajnok lett a nyáron, nagyszerűen kiegészít majd Vedad Ibisevic játékát. Ezzel lesz lehetőség a folyamatos variálásra, a két csatáros játékra is a 4-2-3-1-es hadrend mellett.

Arra a kérdésre, hogy ki lesz a bajnok, most kitérő választ adott, mert tavaly nagyon mellélőtt, a Leverkusent nevezte meg ugyanis, és nem állt be a fősodorba, nem a Bayern Münchent mondta.

„Nem akarjuk alulról nézni a tabellát”

– így foglalta össze, hogy mit vár a csapatától, most taktikusan nem mondott sem 40, sem 50 pontos elérhető célt.

A Kicker nyilvánosságra hozta azt is, mekkora bevételre számíthat az augusztus 18-án induló szezonban a Hertha a tévés pénzekből. Visszakerestem az előző éveket, és kiderült, amióta Dárdai az edző, vagyis 2015 február óta, két és félszeres pénzt utalnak a berlinieknek a szövetségtől. Több mint 30 millió euró tehát a haszon, amióta a 41 éves magyar edző vezeti a csapatot.

Íme:

  • 16. hely – 21,18 millió euró (2014-15)
  • 15. hely – 24,36 (2015-16)
  • 11. hely – 28,37 (2016-18)
  • 8. Hertha BSC – 53,75 millió euró (2017-18)

Nem csoda, hogy a klubelnök ragaszkodik hozzá - Werner Gegenbauer nagy álma, hogy egyszer az erkélyen állva ünnepeljen -, bár a Hertha így is a szegényebb csapat közé tartozik.

A klub amúgy 125. születésnapját ünnepli július végén, és az új mottó: a jövő a Berliné.